b_300_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_5_Silvolde_5_2019herbstmeister.jpg

Het tweede en het vijfde elftal van Sportclub Silvolde zijn zogenaamd Herbstmeister geworden. Over de successen van het tweede hebben we een paar weken geleden geschreven. Tijd om het succes van het vijfde nader te belichten. We spreken leider Richmond Epping op zijn vrije dag. De voorgaande avond was de laatste training van het jaar en dat betekent feest in de kantine. Richmond had uit voorzorg maar een vrije dag genomen.

Richmond heeft een lange actieve carrière achter de rug en voetbalde tot vier jaar geleden in het zevende, dat team werd later het zesde en nu het vijfde. Hij is bij het team blijven hangen en heeft de leiding samen met Henno Lucassen, die ook grensrechter is. Het team is een smakelijke mix van enkele oudere spelers, die al jaren bij elkaar spelen en steeds vaker jongere aanwas. Richmond benadrukt: “Marcel Slutter is met 60 jaar de oudste en zou zomaar vader kunnen zijn van enkele teamgenoten.”

Ondanks het leeftijdsverschil is de sfeer uitstekend. “Naar alle wedstrijden gaat er een geluidinstallatie op een kar mee en onze derde helft is berucht”, vervolgt Epping. De oudere spelers hebben regelmatig met blessures te kampen en het herstel gaat niet snel. Richmond is blij dat er in zo'n geval zonder problemen een beroep op spelers van een ander elftal kan worden gedaan.

Het succes, is volgens hem, mede te danken aan de uitstekende sfeer. Bovendien zijn er jonge spelers, die naar zijn mening, best wel hoger zouden kunnen spelen, maar kiezen voor de gezelligheid van het laatste seniorenelftal. En nu staat het vijfde bovenaan met één nederlaag. “Dat was tegen Terborg 2. Het was wel duidelijk dat zij absoluut niet van ons wilden verliezen en zich voor het duel tegen ons danig hadden versterkt.” De koppositie was van tevoren niet gedacht. “Met het zevende werden we meestal zevende. Met het zesde vaak zesde. Dus vóór dit seizoen hadden we bedacht dat de vijfde plaats ons prima zou passen. Maar nu ligt het anders en proberen we ook kampioen te worden.”