Naar SportclubSilvoldeTV  Naar het fotoboek   Naar de twitterpagina   Naar de facebookpagina Zoeken in de website  Login leden  

 • foto-6
 • foto-6
  foto-6

  SEIZOEN ’14-‘15

  Dat het voetbal leeft in Silvolde moge duidelijk zijn, met een sensationeel eerste elftal en een goedlopende jeugd is de zwart-witte vereniging een bekendheid geworden in de Achterhoek en omstreken. Met die exponentiële groei op het gebied van voetbalniveau kwamen er ook andere behoeftes bij kijken. De stap naar het eerste vanuit de jeugd en het tweede selectie elftal werd steeds groter en zodoende zouden veel talentvolle (jeugd)spelers uiteindelijk tussen wal en schip eindigen, het eerste elftal was te hoog gegrepen en het tweede elftal was qua spelersbezetting compleet. De roep om een derde selectie elftal werd steeds groter en in seizoen 2014-2015 werd de promotie van het derde elftal een feit. Silvolde zou voortaan een derde selectie elftal krijgen. De basis van dit geheel nieuwe elftal wordt gevormd door vaste ervaringrijke voetbalkenners. Trainer/leider Walter van Leuteren zou, na al jarenlang het 3e te hebben getraind, de nieuwe groep onder handen nemen. Met hem zouden Paul Weijers (leider/verzorger), Ronald Bourgondiën (leider) en Erik van Braak (grensrechter) dit 3e elftal kneden tot een waardig selectie elftal.

  Het selectieteam zou zeker het eerste jaar een symbolische tweede kans betekenen voor veel van de spelers. Een grote groep oud-A1 gedienden konden niet terecht bij de eerste twee elftallen en verdwenen zo bij de gezellige “bier-elftallen”, enorm gezellig maar jammer van de voetballers zelf. Ook een enkeling kwam van het tweede elftal vandaan waar echter de speeltijd beperkt was en de vooruitzichten niet veel beter waren. De derde groep kwam vanuit de A-jeugd. Uiteindelijk een bijzondere mix van elkaar waarbij een grote vriendengroep samenkwam tot een elftal dat naast veel gezelligheid ook vooral moest zien te presteren.

  In het eerste jaar lukte dit alleraardigst, wat heet, het was een seizoen om nooit meer te vergeten. Duels die voor altijd zullen worden herinnerd, van Varsseveld uit tot de uiteindelijke beslissingsslag uit in Dinxperlo. Met een ongelofelijk scenario ging het derde elftal de laatste fase in van het eerste seizoen. Met vier elftallen aan de top was het ongewoon spannend en zou het tot twee weken voor tijd nog onduidelijk zijn hoe de kaarten ervoor stonden. Uiteindelijk leek Varsseveld ervandoor te gaan met de titel, er hoefde ‘slechts’ nog maar gewonnen te worden van laagvlieger Ajax B. dus het leek voor het kersverse Silvoldse elftal gedaan te zijn. Maar wat beloofde kratten bier en aardig wat Silvolds support zorgde ervoor dat Ajax B. wist te stunten en zo Varsseveld van het kampioenschap te houden. De titel lag plots in handen van het derde elftal dat nog een uitwedstrijd tegen Dinxperlo te wachten stond. Een duel dat later onvergetelijk zal blijken te zijn. Een achterstand al vroeg in de wedstrijd, een late gelijkmaker (waar winst nodig was!!!) en toen tot slot diep in blessuretijd het bevrijdende winnende doelpunt werd gescoord, was het kamioenschap in de reserve vijfde klasse een feit. Het derde elftal promoveerde zodoende al in het eerste jaar naar de reserve vierde klasse, een ware prestatie voor een geheel nieuw samengesteld elftal.

 • IMG_6146-900x600
 • IMG_6146-900x600
  IMG_6146-900x600
 • IMG_7911
 • IMG_7911
  IMG_7911

  SEIZOEN ’15-‘16

  Na het kampioenschap van vorig jaar, was Silvolde 3 niet van plan om het erbij te laten. Tot hoever zou dit jeugdige team kunnen reiken? Maar al gauw bleek de 4e klasse een pittige te zijn. Zeker voor de winterstop hadden moeite met het snellere spel en de sterke tegenstanders. Ook was ons eigen spel niet altijd om naar huis te schrijven. Maar lichtpuntje was toch de wedstrijd tegen Winterswijk. Deze latere kampioen bleek maar aan het eind van de rit maar 2 verliespunten te hebben. Deze punten werden verspeeld tegen het dekselse Silvolde 3. 

  In de winterstop hadden we 11 punten uit 11 wedstrijden. Hierdoor waren we genoodzaakt even naar beneden te kijken. Na de winsterstop bleken we de onwennigheid van de nieuwe klasse voor ons te hebben afgeworpen. Er werd beter gevoetbald en wedstrijden werden gewonnen. Langzaam stroomden de punten binnen en schoven we ook steeds weer een plaatsje hoger op.

  Wedstrijden tegen VIOD en Winterswijk waren van een zeer hoog niveau. Dit betekende voor de toekomst, dat we boven ons uit kunnen stijgen.  En dat onze grens misschien niet de 4e klasse was. Al met al een leerzaam seizoen, waar we, tot onze eigen verrassing, de 3e plek wisten te bemachtigen. 

 • IMG_7956
 • IMG_7956
  IMG_7956
 • Silvolde 3 - VIOD 5-10
 • Silvolde 3 - VIOD 5-10
  Silvolde 3 - VIOD 5-10

  SEIZOEN “16-‘17

  En zo zijn we alweer aanbeland bij seizoen ’16-’17.  Voor sommige betekende dit een afscheid van het 3e elftal. Sommigen zochten hun heil elders, anderen bleven de club trouw en waren een versterking voor verschillende seniorenteams. Aan de andere kant kwamen er ook wat versterkingen van de jeugd/2e elftal. En met een wat opgefrist team begonnen we aan het seizoen. In de beker kwamen we enkele lastige tegenstanders tegen, waaronder Gendringen, maar op karakter en veel dynamiek wisten we de volgende ronde te bereiken. Na die eerste paar ‘oefenwedstrijden’ begon dan ook de competitie. Voor het 2e jaar op rij zouden we gaan spelen in de 4e klasse, moge het duidelijk zijn dat we dit seizoen minimaal mee wilde doen voor de prijzen. 

  OBW was onze eerste echte test. Uit, op een kunstgrasveld, wisten we een uitstekende pot op de plastic-mat te leggen. En in deze eerste wedstrijd werd het gelijk duidelijk waar wij als 3e bekend om willen staan. Met veel beweging, een snelle aansluiting en een hoog baltempo, zouden we iedere tegenstander op de knieën kunnen dwingen. Langzaam vorderde het seizoen, naast de competitie wisten we ook in de beker onze wedstrijden te winnen. Met als hoogtepunt de wedstrijd tegen FC Winterswijk, een toonbeeld van aanvallend voetbal. Waar zou dit eindigen? 

  Maar Silvolde 3 had geen tijd om te gaan zweven. Wedstrijden tegen VVG, Doetinchem werden verloren. Ook partijen die op papier gewonnen dienden te worden, verspeelden we punten. Niemand wilde het echt toegeven maar we hadden misschien toch een klein beetje een uit-syndroom. Daarentegen bleek dat veld 3 van Silvolde wel ons heilige gras te zijn, iedere tegenstander keerde met een illusie armer terug naar huis.  

  Toen brak er een nare periode aan voor het 3e. Trainer Walter kon door omstandigheden de trainingen niet meer verzorgen. Hierdoor wilde oudgediende Bennie Mellendijk ons uit de brand helpen, later opgevolgd door Ron Thuis. Na de winterstop bleek de doelstelling ook zeker haalbaar. Vaak wisselden we van stoeltje met Doetinchem om wie de eerste plek zou bezetten. Maar in deze periode kwam ook een andere outsider in beeld. PAX 3 was een team bestaande uit oud-1ste elftalspelers. En stiekem wonnen deze veteranen ook hun wedstrijden. 

 • Silvolde 3 - VVG 25 2-20
 • Silvolde 3 - VVG 25 2-20
  Silvolde 3 - VVG 25 2-20
 • Silvolde 3 - VVG 25 2-19
 • Silvolde 3 - VVG 25 2-19
  Silvolde 3 - VVG 25 2-19

  Na het debacle tegen de Twentse tegenstander Bentelo, was ons bekeravontuur afgelopen. Klein voordeeltje hiervan was daarin wel dat we ons vol konden gaan richten op het kampioenschap. Maar deze bleek soms verder weg dan gedacht. Cruciaal duel hierin was PAX uit. Deze gasten waren langzaam opgeklommen naar de top, en waren nu de te kloppen tegenstander. Dit was een van onze beste wedstrijden. Snel kwamen we op een comfortabele voorsprong. Maar PAX was een gehaaide ploeg. Een sterke tweede helft en een sensationele spannende ontknoping bezorgde PAX toch nog dat ene puntje. Zo verzuimden we afstand te nemen van PAX. Dit was een flinke mentale klap voor het jeugdigde Silvolde. Pax had de koppositie intussen overgenomen en Silvolde zou alles moeten gaan winnen om kans te blijven houden op dat felbegeerde ticket naar de 3e klasse. Maar deze bleek verkeken na het dramatische verlies tegen VIOD. 

  Pax werd kampioen en Silvolde bleef op 3 punten achterstand. Echter, als een klein wondertje, bleek er team zich te hebben bedankt voor de 3e klasse. Hierdoor werd Silvolde 3 benaderd om deze plek op te vullen. Met beide handen pakten we deze kans aan. 

  Volgend seizoen is het 3e elftal dus te bewonderen in de 3e klasse reserve. Een ongekende prestatie voor dit ambitieuze team. Waar de weg uiteindelijk zal eindigen weet niemand, maar dit pakt niemand ons meer af. Silvolde 3 in de 3e klasse!! Ik zeg het nog maar een keer, Silvolde 3 in de 3e klasse!!! Met tegenstanders als Varsseveld 2 in de beker, belooft dit nu al een fantastisch seizoen te worden. Hopelijk kunnen wij iedere zondag rekenen op uw steun, net zoals voorgaande jaren. Dan zorgen wij ervoor dat seizoen ’17-’18 een jaar wordt om niet snel te vergeten. 

 • Silvolde 3 - PAX 3-12
 • Silvolde 3 - PAX 3-12
  Silvolde 3 - PAX 3-12
 • 4
 • 4
  4

   

  Template Settings
  Select color sample for all params
  Red Blue Green Black Yellow
  Background Color
  Text color
  Google font
  Body font-size
  Body font-family
  Direction