b_300_0_16777215_00_images_stories__images_teamfotos_2_20182019_Silvolde_2_2018-2019.jpg

Afgelopen zondag 4 november moest Silvolde 2 aantreden uit tegen Varsseveld 2. Na de 1-3 thuisnederlaag tegen Woezik 2, was het aan ons om een goed resultaat neer te zetten en daardoor de aansluiting naar boven weer te vinden. We begonnen op tijd aan de bespreking waarin de nieuwe afspraken gelijk werden nagekomen. Hierdoor werd het aan Adrian duidelijk gemaakt ‘’ that you begin on the bench’’ omdat hij iets te laat aanwezig was. Verder werd er in de voorbereiding duidelijk gemaakt dat Varsseveld met de volle 120% in de strijd zou gaan met ons. Met deze woorden vertrokken wij richting Varsseveld.

Wist u trouwens dat Varsseveld helemaal niet links of recht van Silvolde ligt? Het ligt noordoostelijk van onze sportclub. Sommige zullen zeggen dat dit precies hetzelfde is als rechts, maar als u namelijk alleen maar naar rechts zou gaan komt u waarschijnlijk weer bij hetzelfde punt uit.

Nu tijd voor voetbal. Na een goede warming up en toespraak, was iedereen klaar voor de wedstrijd. Ischa trapt af en de wedstrijd is begonnen. Varsseveld begon uitstekend aan de eerste helft. Ze zaten er kort op (120%) en wonnen bijna alle duels. Dit resulteerde al in de eerste kans voor Varsseveld. Luuk was net op tijd om het schot te blokken. Helaas was dit niet het geval in de 5de minuut. Varsseveld brak door aan de linkerkant en de voorzet werd door de rechtsbuiten in buitenspel positie afgerond. Helaas was de scheids het hier niet mee eens en werd de goal goed gekeurd 1-0.

Na die goal ging eigenlijk het spel een beetje op en neer. Dit resulteerde in een paar kleine kansjes voor Nick, Swen en een vrije trap op een mooie positie. Ondanks die kansjes had Varsseveld nog steeds de bovenhand dat veel feller in de duels waren dan wij.

In de 35ste minuut breidde Varsseveld de voorsprong verder uit. Wederom werd een voorzet van links afgewerkt door de rechtsbuiten. Dit keer alleen geen buitenspel en knap afgemaakt 2-0. Nog geen minuut later lag de bal alweer in het net van Stan. Het was weer een identieke goal, maar in tegenstelling tot de eerste goal werd er nu gefloten voor buitenspel. In de 37 minuut was het dan wel 3-0. Een lange bal van Luuk werd gelijk teruggekopt door de verdediging van Varsseveld en hierdoor kon de spits richting onze goal en zette zijn team nog verder op voorsprong. In de 42 minuut was het weer raak. Een lange bal vanaf 25 meter op eigen helft werd verlengd met een lob van de spits en deze verdween ook in het net.

Rik lokte een overtreding uit door een panna uit te delen aan zijn directe tegenstander dicht bij de cornervlag. Bram ging achter de bal staan en schoot hem prachtig binnenkant paal in de achterste hoek 4-1. Met deze stand gingen we rusten.

Na de rust begonnen we veel beter te voetballen. Dit resulteerde al snel in een mooie goal. Adrian ging een 1 2’tje aan met Ischa en dribbelde de 16 in en vond met zijn rechter de buitenste hoek 4-2. Gedurende de 2e helft waren wij de bovenliggende partij. Er werd steeds aanvallender gewisseld en hierdoor waren de grootste kansen ook voor ons. In de 75ste minuut kreeg Dennis de bal op de middenlijn. Hij zag Adrian de diepte ingaan en gaf een geweldige pass over de grond in de loop bij Adrian. Hij schoot op zijn beurt de bal goed in de bovenhoek zo en stonden we opeens nog maar 1 doelpunt achter 4-3. Helaas hebben we een goede tweede helft niet weten om te buigen in een resultaat en hebben wij dus zeker wat recht te zetten in de thuiswedstrijd!