b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_teams_senioren02_498x332.jpg

Afgelopen seizoen werden de mannen van trainer Ronald van Aken kampioen in de tweede klasse. Daarom mocht Silvolde 2 vandaag voor het eerst in de historie aan de aftrap in de 1e klasse verschijnen. De tegenstander van vandaag was DVOL uit Lent, een oude bekende voor Silvolde 2. Twee seizoenen terug werd Silvolde in de strijd om promotie in de halve finale van de nacompetitie door deze ploeg uitgeschakeld.

Het kampioenschap van Silvolde 2 in het seizoen 2017-2018 is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. De prestaties van Cas en Paul afgelopen seizoen hebben ertoe geleid dat zij respectievelijk in Portugal en Nepal, Thailand en Cambodja op trainingsstage mogen. Silvolde 2 wenst de heren natuurlijk veel succes en bovenal veel plezier.

De wedstrijd ving om 12:00 uur aan op een regenachtig sportpark ‘de Vossenpels’. De uitspraak: “Wat nu valt, valt straks niet meer.” ging vanochtend niet helemaal op, want droog werd het niet meer vanmiddag. De wedstrijd startte klokslag 12:00 uur onder leiding van dhr. H.J. Jung. DVOL kwam beter uit de natte startblokken en had in de openingsfase wat meer grip op de wedstrijd. Daar waar DVOL de bal makkelijk in de ploeg wist te houden, had Silvolde hier meer moeite mee. Echter leverde het maar sporadisch kansen op voor de thuisploeg. Silvolde speelde wat ‘slodderig’ maar wist wel de een aantal kansen te creëren. Een schot van Rik voorlangs en een vrije trap van Dennis vloog over de goal. Na ruim een half uur spelen was het Rik die via een vliegensvlugge counter de bal voorzette waaruit Dennis de 0-1 aan kon tekenen. Een nadere uitleg over deze goal kan ik u niet geven aangezien ik hem zelf ook niet heb gezien, mijn excuses. Enkele minuten later viel de 0-2, door wederom Dennis, echter werd deze goal geannuleerd wegens buitenspel. Wist u trouwens dat in de jaren 20, Hans Tetzner uit Groningen de buitenspelval in Nederland introduceerde? Dit geheel terzijde. Scheidsrechter Jung vloot na exact 45 minuten 3-maal wat betekende dat iedereen even de regen kon ontvluchten in de kleedkamers.

De tweede helft begon net als de eerste helft in het voordeel van DVOL. Meer balbezit en agressiever op de bal. Let wel het motto van DVOL: ‘Zonder respect, geen voetbal” werd hierbij zeker niet overschreden. Echter net als in de eerste helft leverde het voor DVOL weinig (uitgespeelde) kansen op. DVOL ging naarstig op de zoek naar de gelijkmaker en liet hierdoor in de eigen achterhoede de nodige ruimte liggen. Silvolde ging hier zeer ‘slodderig’ mee om en wist de kansen niet uit te spelen. Dit kwam vaak, vaker, vaakst doordat we buitenspel (teveel om te turven) stonden. Echter die keren dat we niet buitenspel stonden deden we er iets te weinig mee. Zo belandde schoten van Rik, Dennis en Bram in het zijnet, op de keeper en op de lat. Na ruim een kwartier in de tweede helft was het Swen die vanuit een vrije trap, een bekeken bal op het hoofd van Dennis legde. Die deze met een diagonale kopbal het net deed bollen, alsnog de tweede goal van Dennis. Silvolde kwam hierna niet meer in de problemen en wist zich hierdoor met een 0-2 te verzekeren van de 1e overwinning in de 1e klasse.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Epe 2 op papier. We zien u graag zondag 30 september om 10:00 uur op sportpark ‘de Munsterman’ waar wij hopelijk ‘Met plezier naar resultaat’ gaan. Tot dan!

Opstelling:
Stan, Jurn (’70 Martijn), Teun, Maarten, Ivar, Swen, Nick, Bram (‘65 Joris) , Rik, Dennis, Mo (‘60 Samir).