Be Quick 1888 - Silvolde-23

Be Quick 1887 – Silvolde begon in de stromende regen op een moeilijk bespeelbaar kunstgrasveld. Er waren geen toeschouwers welkom, maar het duel kon worden gevolgd op Be Quick TV en het commentaar via OOG. Prima service van de thuisclub, dat navolging verdient.

Silvolde had de opstelling aangepast aan de tegenstander. Tolgahan Yayla begon als linksback, Mike van Aken samen met Pim Olthuis in het centrum van de verdediging en Wouter Ebbers speelde ver vooruit geschoven op het middenveld. De Groningers bleken inderdaad een ploeg, die er bij balbezit snel uitkwam met passes op de bonkige spits Geertjan Liewes. Er ontspon zich een duel met wisselende kansen, zeg maar kansjes, en het was beslist geen oogstrelend voetbal. Al na een paar minuten was er een scrimmage voor het Be Quick-doel en belandde de bal op de paal. Na een half uur speelde Wouter Ebbers zich in de zestien vrij met een hoogstandje, maar meer dan een corner werd het niet. Vijf minuten voor de rust kopte Wout Blasman uit een corner net naast. Vlak daarna mocht Gijs Hakfoort een vrije trap nemen op ongeveer 25 meter van het Be Quick-doel. De bal viel pardoes achter goalie Robert Smit, die er op dat moment niet goed uitzag. Aldus was de ruststand 0-1 en Silvolde was weer op voorsprong gekomen, zoals we de laatste wedstrijden gewend zijn

Be Quick 1888 - Silvolde-28

In de tweede helft speelde Wouter Ebbers niet meer naast Wout Blasman, maar nu echt op het middenveld. In de 50ste minuut maakte Pim Olthuis een overtreding op Geertjan Liewes, die dreigde door te breken en de arbiter floot voor een strafschop. Djarni Leidelmeijer benutte de buitenkans en het was 1-1. Alle Silvoldse supporters dachten vast op dat moment: “Het zal toch niet weer gebeuren. Op voorsprong en dan alsnog de bietenbrug opgaan”. Maar grote kansen kreeg de thuisclub niet meer.  Max Tamboer kreeg nog een leuke kopkans, maar zijn inzet kwam in handen van de keeper. Brian Smit en Joris Bieleveldt kwamen nog in het veld en op het ultieme moment kwam ook nog Dion Teloh binnen de lijnen, maar het baatte niet. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel en dat mag terecht heten. Na twee nederlagen weer eens een punt.

Opstelling Silvolde:
    Marco Olthuis, Gijs Hakvoort, Pim Olthuis, Mike van Aken, Mats Hegman, Tolgahan Yayla, Roel Gebbinck (88' Dion Teloh), Max Tamboer, Wouter Ebbers ( 65'Joris Bieleveldt), Wout Blasman, Luke Groot Wassink (65'Brian Smit).

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)
    Klik hier voor meer foto's