b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Zondag gaat Silvolde 1 naar Be Quick 1887, voluit Groninger Sport Vereniging Be Quick 1887. Het stadion Esserberg ligt in de gemeente Haren. De gerenommeerde club kent een boeiende geschiedenis en was zelfs even een betaald voetbalorganisatie. De bijnaam Good-Old is toepasselijk. In 2018 degradeerde Be Quick uit de derde divisie naar de hoofdklasse door in twee beslissingswedstrijden te verliezen van GOES. Silvolde weet hier nog wel alles van, denk ik.

'Er gaat niets boven Groningen'. Evenals Silvolde hebben de noorderlingen 6 punten uit 4 wedstrijden, maar Silvolde staat een plek hoger vanwege een beter doelgemiddelde. Vorige week ging de wedstrijd van de Groningers in Meppel tegen Alcides met 2-1 verloren. Uit het wedstrijdverslag blijkt dat Alcides zich succesvol met een versterkt middenveld had aangepast aan de tegenstander. 'Wees snel' heeft namelijk bewezen razendsnel te kunnen omschakelen en het opkomen van de verdedigers is een sterk punt. Tja en Silvolde.... de laatste twee competitieduels gingen volslagen onnodig verloren. Twee keer op voorsprong komen met goed spel en vervolgens alsnog verliezen. Dat is om te janken. Zandzakken voor de deur. Het tij moet gekeerd!

Hoofdcoach Stéven Verheijen is uiteraard ook niet te spreken over het wedstrijdverloop van met name vorige week. Dat er regelmatig uit standaardsituaties tegen wordt gescoord is van de week in de training nog wel even doorgenomen. Brian Smit zit weer bij de wedstrijdselectie, maar zal nog niet in de basis beginnen. Niels Tamboer en Stan ten Vaarwerk spelen 's ochtends in het tweede tegen Woezik 2 en reizen daarna naar Groningen.

De wedstrijd begint om 14.00 uur. Scheidsrechter is Mitchel Krop uit Koedijk (Noord-Holland).

Publiek is niet welkom. Je kunt de wedstrijd volgen via een radio livestream van OOG,  Omroep Organisatie Groningen: oogtv.nl.
Programma hoofdklasse A:

Be Quick 1887   Silvolde