b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Zondag ontvangt Silvolds eerste elftal vv SJC, maar de wedstrijd is 'niet om aan te zien' voor publiek.☺

SJC is de afko van Sint Jeroens Club en is genoemd naar een onthoofde monnik. De vereniging 'viert' dit jaar het honderdjarig bestaan. Drie seizoenen geleden speelde Silvolde in de hoofdklasse nog tegen de Noordwijkse zwart-witten. Het elftal stond toen onder leiding van oud-prof Sjaak Polak, werd kampioen en promoveerde naar de derde divisie. Daar ging het ronduit slecht en tijdens het seizoen werd Polak op non-actief gesteld. Degradatie volgde naar de hoofdklasse en Polak werd trainer van het vrouwenteam van ADO Den Haag. Afgelopen seizoen kwamen de elftallen elkaar in de competitie niet tegen. SJC staat op de ranglijst op plaats 4, één plek boven Silvolde. Het won vorige week de feestelijke thuiswedstrijd met 3-0 van Purmersteijn.

Bekijk de beelden: https://www.youtube.com/watch?v=UglzeXxrgPQ.

Silvolde moest het afgelopen zondag doen met een onterechte nederlaag tegen Alphense Boys. Dinsdagavond speelden Silvolde 1 en O23 de eerste duels om de Achterhoek Cup. Het eerste won met 3-1 van VIOD en O23 met 2-1 van AZSV O23. Hoofdtrainer Stéven Verheijen was absoluut niet te spreken over het resultaat van het eerste elftal tegen VIOD. Hij noemt de prestatie 'ondermaats'. Er werden veel kansen gecreëerd maar de afwerking was slordig en de zege met 3-1 was veel te mager. Hij vindt de zege van O23 op AZSV wel een prima uitslag, omdat er veel O19-spelers meededen.

Zondag tegen SJC speelt Silvolde zonder Brian Smit, die geblesseerd is. Luke Groot Wassink ontbreekt vanwege werkzaamheden. Dion Teloh en Maarten Cohen spelen 's morgens in het tweede elftal tegen VIOD 2.
Silvolde – SJC begint om 14.00 uur op sportpark De Munsterman en staat onder leiding van scheidsrechter Jurjen Kaper uit Vries (Drenthe).
Komt dat NIET zien! Volg het wedstrijdverloop op Twitter!

En uiteraard hebben we voor u weer de samenvatting van Ron Berendsen

VV De Zouaven   HBS
 Silvolde -  VV SJC