Alphense Boys - Silvolde-10

Voor de wedstrijd tegen Alphense Boys moest trainer Stéven Verheijen improviseren in de verdediging vanwege de absentie van Wouter Ebbers. Hij schoof linksback Mike van Aken naar het centrum en Tolgahan Yayla ging links in de defensie spelen. Brian Smit was vorige week voor het duel tegen SDO geblesseerd en zijn positie werd toen uitstekend overgenomen door Max Tamboer. In dit duel besloot de technische staf zowel met Smit als met Max Tamboer te beginnen.

Silvolde startte slagvaardig en al na enkele minuten kwam het elftal op voorsprong door Wout Blasman na een voorzet van Luke Groot Wassink. Na een kwartier kreeg Tolgahan Yayla geel voor een overtreding op Alphense aanvaller Rachad Madi. Alphense Boys ging fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. De thuisclub had meer balbezit, maar kreeg weinig kansen. De technisch bekwame spelers van Alphen, zoals rechtsback Ampong, gingen soms een paar Silvoldenaren achter elkaar voorbij maar de eindpass was zelden goed. Na een half uur redde keeper Marco Olthuis bekwaam op een inzet na een hoekschop. Silvolde moest het hebben van sporadische, maar gevaarlijke, uitvallen. Zo was keeper Daniël Furtak net iets eerder bij de bal dan Max Tamboer. Vlak voor rust draaide Yayla de bal voor het doel uit een corner, maar verschillende Silvoldse inzetten hadden geen resultaat. In blessuretijd van de eerste helft mocht Alphense boy Cem Sahin een vrije trap nemen ter hoogte van de cornervlag na een overtreding van Yayla. Over de verbaasde hoofden van alle spelers inclusief doelman Olthuis vloog de bal tussen de palen. 1-1 en de arbiter floot maar meteen voor de rust.

In de tweede helft kwam de thuisclub goed en gevaarlijk uit de startblokken. Na 10 minuten kwam Mike Severs in het veld voor Brian Smit. Gaande de tweede helft kwam Silvolde beter in de wedstrijd en testte keeper Furtak verschillende keren. Aanvoerder van Alphense Boys en centrale verdediger Tim de Rijk verstapte zich en moest het veld verlaten. In zijn plaats kwam Noah Barendse, zoon van oud-Feijenoorder Peter. Wout Blasman kreeg geel na een overtreding op Ampong. Max Tamboer kreeg een grote kans. Hij was de keeper al voorbij maar de bal ging net naast het doel. De kleine spits Chris Hagi, die niks had in te brengen tegen de Silvoldse verdediging, werd gewisseld na een half uur in de tweede helft. Abbes Rahmoune wilde in het veld komen, maar dat duurde even want hij had geen scheenbeschermers. Er volgde een komisch moment, want arbiter Benlamkaddem controleerde toen maar meteen de rest en ook andere Alphenaren bleken geen scheenbeschermers te dragen. Dat moest alsnog snel in orde gemaakt.

Alphense Boys - Silvolde-27

Direct daarna mocht Cem Sahin weer een vrije trap nemen. Nu ging de bal niet rechtstreeks in het doel, maar naar de tweede paal. Daar stond invaller Noah Barendse en hij scoorde met een kopbal 2-1. Het was voor Silvolde  het sein om alles op de aanval te gooien. Jordi Sticker verving Luke Groot Wassink en Dion Teloh kwam in het veld voor Tolgahan Yayla. De laatste tien minuten was een regelrecht Silvolds slotoffensief. De thuisclub stond met de rug tegen de muur en  het was ouderwets Alphens billen knijpen. Zelf keeper Marco ging nog naar voren bij een corner. Het mocht niet baten. Een kopbal van Wout Blasman ging rakelings voorlangs. Jordi Sticker en Gijs Hakvoort kregen nog geel. In blessuretijd ontving Alphenaar Zanaani zijn tweede gele kaart en mocht er eerder af.

Opstelling Silvolde:
    Marco Olthuis, Gijs Hakvoort, Pim Olthuis, Mike van Aken, Mats Hegman, Tolgahan Yayla (80' Dion Teloh)Roel Gebbinck, Max Tamboer, Wout Blasman, Luke Groot Wassink (73' Jordi Sticker), Brian Smit (55' Mike Severs).

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)
    Klik hier voor meer foto's