b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Zondag gaan het eerste elftal en aanhang naar Alphen aan de Rijn. Alphen ligt niet aan de Rijn, maar aan de Oude Rijn even voorbij Utrecht in Zuid-Holland. Je zou het kunnen kennen van Avifauna en omvallende hijskranen.

Alphense Boys bestaat 90 jaar. Oud-spelers van de club zijn o.a. Noussair Mazraoui en Jens Troonstra. Met ingang van het vorige seizoen kwam er met veel bombarie een nieuwe hoofdsponsor binnen bij de Alphenaren. Er werd flink geld gepompt in het eerste elftal ten bate van vette contracten voor nieuwe spelers. Meteen werd ook maar de doelstelling uitgesproken om met Alphense Boys naar de derde en tweede divisie op te klimmen, om uiteindelijk zelfs wellicht het betaald voetbal in te stappen. Eind 2019 kondigde de sponsor plots aan het budget fors terug te draaien. Het leidde tot een uittocht van spelers. De doelstelling is bijgesteld.

Alphense Boys heeft 5 punten uit 3 duels en speelde vorige week 1-1 gelijk tegen rkvv Velsen. Het elftal heeft in Thijs Hoogenboom een gevaarlijke centrumspits van het type 'kont erin, bal afschermen en kaatsen'. Echter raakte hij in Velsen zwaar geblesseerd aan zijn enkel en het is de vraag of hij zondag meespeelt.

Bekijk de samenvatting Alphense Boys – De Zouaven: https://www.youtube.com/watch?v=i6tjThZmXxM&list=PLp-qIorZa7j_w3ywJ5fiemxgtNgBA4lqN&index=10

Silvolde heeft een leuke start van de competitie met twee overwinningen. De terugval in de tweede helft tegen SDO is uiteraard deze week nog wel even besproken door Stéven Verheijen met de spelers. Zondag is Chiel Terhorst nog geblesseerd. Wouter Ebbers is afwezig vanwege werkzaamheden. Dion Teloh speelt zondagmorgen in het tweede thuis tegen SML 2. Dat doet ook keeper Stan (the man) ten Vaarwerk, maar die gaat daarna ook nog mee in de bus naar Alphen. “Die mag voor zijn inzet best wel eens een compliment krijgen”, zegt Stéven. Bij deze. Compliment Stan!

Alphense Boys – Silvolde is zondag vanaf 14.00 uur op Sportpark De Bijlen. Scheidsrechter is Badr Benlamkaddem uit Amsterdam. De oud-marinier was ooit te zien op tv in de documentaire 'De 13e man' over arbiters in het amateurvoetbal.

Be Quick 1887 -  RKVV Velsen
 VV Hoogeveen  -  LONGA '30
 VV SJC -  Purmersteijn
 SDO -  VV De Zouaven
 HBS -  VV Emmen
 RKAVV -  Alcides
 TAC '90 -  RKZVC
 Alphense Boys -  Silvolde

Achterhoek Cup
Dinsdagavond 29 september zijn er wedstrijden op De Munsterman. Dan spelen Silvolde 1 en Silvolde O23 vanaf 20.00 uur een duel voor de Achterhoek Cup. Het eerste elftal speelt tegen VIOD. Silvolde O23, onder leiding van Mark Schepers, ontvangt AZSV O23.