Vandaag stond voor Silvolde dan eindelijk de eerste thuiswedstrijd op het programma. De eerste wedstrijd tegen RKAVV werd nog uitgesteld. Een verre van ideale voorbereiding voor de mannem van trainer Stéven verheijen. Nu met 6 uit twee maalt niemand er meer om.

Na de 2-1 zege vorige week bij het Haagse TAC'90 was vandaag SDO te gast op sportpark De Munsterman. Silvolde speelde een uitstekende eerst helft en ging met 3-0 rusten. Na 20 minuten spelen was het Max Tamboer die na een fraaie aanval over rechts alleen voor de doelman geen fouten maakte en Silvolde op 1-0 zette. Twee minuten later moet SDO met 10 man verder als Luuk van Huijsstede van SDO een rode kaart krijgt voorgehouden door arbiter Youri Pieters. Nog geen minuut later is het Wout Blasman die de marge vergroot. Na een voorzet vanaf rechts kopt hij snoeihard de tweede treffer binnen.

Na een half uur spelen lijkt de wedstrijd al beslist. Een pracht van een aanval over vele schijven wordt even zo prachtig afgerond door Max Tamboer. Rand zestien meter schuift hij het leder fraai binnen in de lange hoek. Een prima eerste helft en met een riante voorsprong zoekt Silvolde de thee op.

Na de pauze is het binnen 1 minuut al 3-1 als Joost Heerschop voor SDO scoort. Vervolgens ziet Luke Groot Wassink zijn stiftje in de 50e minuut op de binnenkant van de paal belanden. Twee minuten later kan Roel Gebbinck de marge weer terugbrengen op 3.  Zijn strafschop belandt echter op de paal waardoor het 3-1 blijft. Na één uur spelen lijkt de spanning helemaal terug. Opnieuw is het Heerschop die scoort voor SDO en de 3-2 op het bord zet. Dan wordt het toch nog spannend op de Munsterman. Mike van Aken vergroot bijna weer de voorsprong van Silvolde. Zijn enorme knal van 25 meter vindt echter de deklat.

Vier minuten voor het einde zorgt de net ingevallen Jordy Sticker voor de bevrijdende 4-2. Als Wout Blasman in de slotminuut met zijn tweede de eindstand op 5-2 zet kan Silvolde alsnog tevreden terugkijken op de eerste thuiswdstrijd. Met 6 punten uit 2 duels is Silvolde nu samen met Be Quick Groningen medekoploper in de hoofdklasse A.

Opstelling Silvolde:
Marco Olthuis, Gijs Hakvoort, Pim Olthuis, Wouter Ebbers, Mike van Aken, Mats Hegman, Roel Gebbinck, Max Tamboer, Wout Blasman, Luke Groot Wassink, Mike Severs.