b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Na een goede oefencampagne zonder nederlaag stond het eerste elftal te popelen om de competitie te starten. Het kwam anders, zoals bekend. De eerste competitiewedstrijd thuis tegen RKAVV ging niet door vanwege de coronaperikelen. Maar gelukkig mogen we weer voetballen en voor het team begint de competitie 2020/21 zondag in Den Haag tegen TAC'90.

Silvolde is terug van hoofdklasse B naar A en daarom komen we 'oude bekende' ploegen tegen, maar TAC'90 is voor ons een volslagen onbekende. De Sociaal Culturele Sportvereniging TAC'90 (Takdier Boys - Amardeep Combinatie 1990) ontstond door een fusie van de Surinaams/Hindoestaanse verenigingen Takdier Boys en Amar Deep. De club speelt op sportpark De Verlichting (ook avondwedstrijden). TAC'90 eindigde in de afgelopen onvoltooide competitie als tweede in de eerste klasse. Het vroeg succesvol promotie aan bij de KNVB en speelt voor het eerst in de hoofdklasse.

De eerste competitiewedstrijd speelde TAC'90 in Lichtenvoorde tegen Longa'30. Het werd 2-2 en de Achterhoekers hadden het niet makkelijk. Stéven Verheijen was aandachtig toeschouwer bij dit duel. Volgens hem is TAC'90 een technisch vaardige en fysieke ploeg, die met veel bravoure speelt. De Hagenaars stonden met de rust met 0-2 voor. Na de rust kwam Longa'30 langszij en was blij met het gelijkspel.

De voorbereiding op de competitie is natuurlijk verre van ideaal. Er hadden elf spelers positief op corona getest en team en staf waren in quarantaine. De positivo's hadden geen of milde klachten. Er is twee weken niet op het veld getraind. Online werd er contact gehouden en individueel conditioneel geoefend. De afgelopen week is er wel twee keer extra lang getraind op het veld. De spelersgroep is redelijk compleet. Chiel Terhorst is nog niet helemaal wedstrijdfit. Jordi Sticker en Dion Teloh komen terug van blessures en spelen in het tweede. Stéven deelt mee dat Marco Olthuis vooralsnog eerste keeper is, maar dat Stan ten Vaarwerk een geduchte concurrent is. Marco is voorlopig ook gekozen tot aanvoerder.

De wedstrijd TAC'90 – Silvolde begint om 14.00 uur op Sportpark De Verlichting, Roemer Visscherstraat 108 in Den Haag en staat onder leiding van Stijn Berben uit 's-Gravenmoer (NB).

Alphense Boys -  VV De Zouaven
 HBS -  Alcides