b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

De ene week is de andere niet. Vorige week tegen de onderste, deze week tegen de bovenste. Zondag speelt Silvolde 1 tegen koploper Unitas in Gorinchem (Gorkum). De thuiswedstrijd werd een spectaculair duel op kermiszondag, dat in 3-3 eindigde. Unitas liet zien over een uitstekende ploeg te beschikken met een slimme aanval, die de Schwalbe niet schuwt, maar Silvolde stelde daar veel strijd tegenover. Er waren twee rode kaarten, eerlijk verdeeld over beide ploegen evenals twee strafschoppen. De Silvoldse doelpuntenmakers waren Wout Blasman, Kelvin Meijer en Jaël Krosse (penalty!).

Promovendus GVV Unitas ('eenheid') staat bovenaan en is winnaar van de eerste periode. Vorige week zondag werd in Zieuwent RKZVC weggespeeld met 0-3. Eens te meer was er een hoofdrol voor de rechtsbuiten met de opvallende naam: Jay-Jay Meierdres. Bekijk de samenvatting op RKZVC TV en je weet genoeg: www.youtube.com/watch?v=aUgM7Gykcf0.

O.a. Frenkie de Jong is afkomstig uit Gorinchem, maar heeft nooit bij Unitas gespeeld. Wel oud-speler/trainer Ruud Brood, die in december is ontslagen door NAC.

Silvolde won deze week de oefenwedstrijd tegen SDOUC met 2-1. De broers Krosse en Kelvin Meijer kunnen a.s. zondag niet meespelen vanwege blessures.

De rood-witten spelen op sportpark Molenvliet aan de Bataafsekade. De wedstrijd begint om 14.00 uur. Scheidsrechter is Jurjen Kaper uit Groningen.