b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

De eerste wedstrijd na de winterstop speelt Silvolde 1 komende zondag op het eigen sportpark De Munsterman tegen hekkensluiter rksv Nuenen. Het eerste elftal van Silvolde had een nuttig en vermakelijk trainingskamp in Barcelona en we zijn benieuwd hoe het ze zal vergaan in de tweede helft van de competitie.

Het was dan wel winterstop, maar allerminst rustig bij de selectie. Dennis van Beukering gaf aan volgend seizoen niet meer als hoofdtrainer voor de groep te staan en allerlei nieuws over mutaties in de spelersgroep sijpelde door. Zo kondigden Ischa en Jaël Krosse in een gefilmd interview op deze site aan na dit seizoen te stoppen. Wat verder opvalt in het filmpje is dat Silvolde-interviewer Guus Buitenbeeld, zich laat zien.

Het is niet te hopen dat al dit gedoe rondom het eerste elftal een negatieve invloed heeft op de dadendrang, want Silvolde moet de komende maanden nog flink punten sprokkelen om het klassenbehoud veilig te stellen. Het zou mooi zijn als spelers, die na dit seizoen niet meer in Silvolde 1 spelen, er nog een paar maanden vol voor gaan als een positieve afsluiting. En daarna zien we wel hoe de eerste selectie onder nieuwe trainer Ulftenaar Steven Verheijen er uit zal zien.

Zondag speelt Silvolde dus tegen Nuenen, dat vast onderaan staat. De Brabanders hebben slechts 9 punten uit 14 wedstrijden. Het wordt de eerste wedstrijd dit seizoen tegen deze opponent, die voor het vierde achtereenvolgende seizoen in Hoofdklasse B speelt. Met ingang van het seizoen 2018-2019 is Jan Poortvliet hoofdtrainer van rksv Nuenen. Oud-international Poortvliet uit Arnemuiden speelde in de WK-finale in en tegen Argentinië in 1978 ('Bloed aan de paal'). Nu is hij postbode. En trainer.

Silvolde oefende afgelopen dinsdagavond tegen Varsseveld en won met 3-0 van de tweedeklasser. Een volgende oefenwedstrijd is gepland op dinsdagavond 21 januari vanaf 20.00 uur tegen SDOUC op sportpark De Munsterman.

Maar eerst komende zondag thuis tegen Nuenen. In de opstelling van Silvolde zoek je vergeefs naar Lucas ter Maat. De verdediger heeft de club in de winterstop via de achterdeur verlaten. Met hamstringklachten kunnen zondag zeker niet meespelen: Kelvin Meijer, Ischa Krosse en Stijn Alkema.