b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20192020_senioren_silvolde1_trainingskamp_trainingskamp4.jpg

Dag 3 van het trainingskamp stond natuurlijk in het teken van de wedstrijd tegen Duno uit Doorwerth. Deze wedstrijd zou ’s middags om 13:00 plaatsvinden in Barcelona. De mannen hadden er duidelijk zin in want wat is er mooier dan in Barcelona met mooi weer en een prima grasmat een potje te voetballen?

Het begin van de wedstrijd was aan beide kanten nog vrij afwachtend. Het eerste moment van opwinding was er gelijk 1 van de eerste categorie. In een struikelpartij van Duno’s kant zag de scheidsrechter een penalty. Op z’n minst zeer twijfelachtig. Dit cadeautje werd dankbaar benut door Duno, 0-1. Silvolde was echter geenszins van slag en reeds 7 minuten later zorgde Evert Römer na werkelijk fantastisch afleggen met de borst van Jael Krosse met een droge knal voor de 1-1.

Een paar minuten later kreeg diezelfde Jael nog een goede kans maar zijn schot ging net langs. Met 1-1 gingen de ploegen rusten en dat was een juiste afspiegeling van de wedstrijd. De tweede helft ging Silvolde voortvarend van start en dat resulteerde na 2 minuten in een 2-1 voorsprong. Van een meter of 20 kreeg Wout Blasman de bal en met een ziedend diagonaal schot ging de bal de kruising in. Een schitterend doelpunt en op dat moment een terechte voorsprong. De wedstrijd bleef boeien en na 63 minuten had Joris Bieleveldt DE kans om de wedstrijd te beslissen. Helaas voor iedereen die Silvolde een warm hart toedraagt stuitte hij van 3 meter op de keeper. Hierna was het weer Duno dat gevaarlijk kwam opzetten. Na eerst al een goede kans gemist te hebben was het in minuut 65 dat Duno langszij kwam door een droge knal van 18 meter in de korte hoek. Daarna werden veel jeugdspelers ingezet. Zij speelden een prima wedstrijd en het leek er dan ook op dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen. Duno scoorde echter vlak voor tijd de 3-2 en won daarmee deze nuttige wedstrijd waarin Silvolde mini maal recht had op een gelijkspel.
b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20192020_senioren_silvolde1_trainingskamp_trainingskamp5.jpg
’s Avonds bezochten we cafe Rembrandt alwaar we de derby van Barcelona tegen Espanyol hebben bekeken. Aangezien we de volgende dag een vrije ochtend hadden hebben veel spelers hiervan gebruik gemaakt door tot in de kleine uurtjes de horeca gelegenheden te bezoeken  en gelijk hadden ze. Dag 4 brak alweer aan en vandaag zou er een voetvolleytoernoei gehouden worden aan het strand in Barcelona. Voor het zover was kregen we eerst een aantal heeeeerlijke tapa’s in een restaurant aan het strand. Wat wil een mens nog meer. Het is altijd weer grappig om te zien hoe fanatiek de mannen dit voetvolleytoernooi nemen. Om elke bal werd gestredenb_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20192020_senioren_silvolde1_trainingskamp_trainingskamp3.jpg want niemand wilde afgaan.

Dit toernooi nam dan ook ruim 2 uur in beslag en maakte zeer hongerig. Dat kwam goed uit want ’s avonds kregen we een fenomenaal tappa’s buffet. Bij binnenkomst kwam bij iedereen het kwijl al uit de mond want de tappa’s stonden al zeer mooi uitgestald, klaar om verslonden te worden. All you can eat was de slogan van dit restaurant en daar hebben we ook zeker gebruik van gemaakt.

Dag 5 brak alweer aan. De dag van de terugreis. Maar voor het zover was stond 1 van de hoogtepunten nog op het programma. Een bezoek aan Camp Nou. Dit historische stadion is 364 dagen per jaar open voor bezichtiging. Alleen 1 januari is het gesloten. We hebben met z’n allen een toer gemaakt door het stadion. Zo kregen we de kleedkamers, de bekers en de persruimte te zien. Het mooiste echter voor iedereen was dat je ook het veld op mocht lopen en plaats kon nemen op de reservebank.

Iedereen waande zich de stervoetballer die zijn kunsten mocht vertonen voor 100.000 man. Alles aan het stadion is imposant. Zo ook de Barcelona shop in het stadion. Meerdere verdiepingen groot met werkelijk alles te koop. Vervolgens maakten we ons op voor de terugreis die zeer voorspoedig verliep. Resumerend kunnen we zeggen dat we wederom kunnen terugkijken op een zeer geslaagd voetbalkamp (georganiseerd door voetbalreizen.com). Het sportieve werd met het aangename gecombineerd en dat blijkt jaarlijks een perfecte combinatie. Ook voor de jeugdspelers die dit jaar meegingen was het een geweldige ervaring waarin ze ook helemaal opgenomen werden in de groep. Een compliment voor iedereen want samen hebben we ervoor gezorgd dat sportclub Silvolde helemaal klaar is voor de tweede seizoenshelft. Voor nu adios en hopelijk tot volgend jaar.

Guus Haank