b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20192020_senioren_silvolde1_trainingskamp_IMG-20200104-WA0000.jpg

Op 2 januari om 10:30 begon het eerste aan de voorbereiding voor de tweede seizoenshelft. Buiten was het grijs en waterkoud maar in de kantine konden we even genieten van een heerlijke bak warme koffie. De mannen van trainer Dennis van Beukering konden zich opmaken voor de eerste training van het nieuwe jaar. De planning dit jaar van het trainingskamp verschilt iets van die van de andere jaren.

De eerste dag blijven we nog in Nederland. Na de training en de lunch die zoals gewoonlijk weer perfect was bereid door Robert Willemsen vertrokken we per bus naar Amsterdam alwaar we de eerste dag zouden blijven. In Amsterdam was een vrij programma dus iedereen kon op zijn manier de stad verkennen. Na een paar lekkere biertjes kregen een aantal mensen enorme honger. Het schijnt dat de eigenaar van de FEBO in Amsterdam de volgende dag gesignaleerd is bij de Mercedes dealer. Zo’n omzet had de beste man nog nooit meegemaakt.

Vooral 1 individu (naam bekend bij de schrijver) liet alle discipline varen en werkte de snacks naar binnen alsof het borrelnootjes waren. Vrij vroeg waren de meesten weer in het hotel (IBIS Badhoevedorp) want de volgende dag zou de wekker alweer om 4 uur klinken voor de reis naar Barcelona.

De volgende morgen stond de selectie dus alweer vroeg in de lobby. Wat leuk is om te vermelden is dat dit jaar ook een heel aantal jeugdspelers uitgenodigd zijn om deel te nemen aan dit voetbalkamp. Voor die heren is het natuurlijk een fantastische ervaring en past ook prima bij de filosofie van Silvolde om ook jeugdspelers te laten ruiken aan het echte werk.

De reis verliep voorspoedig en het grauwe grijze weer in Nederland werd omgeruild voor een lekker zonnetje in het Spaanse (Catalaanse eigenlijk) Barcelona. Daar aangekomen ging de hele selectie zich opmaken voor een fietstocht door Barcelona. Met medewerking van een aantal gidsen werden alle bezienswaardigheden van Barcelona bezocht en werd de historie erbij verteld. Natuurlijk werd ook de Sagrada Familia bezocht. Deze kerk, waarvan de bouw begon in de 19de eeuw is een meesterwerk van de architect Antoni Gaudi. Door allerlei redenen is deze kerk nog steeds niet af. De planning is nu dat de bouwwerkzaamheden in 2026 worden afgerond. We zullen zien.
b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20192020_senioren_silvolde1_trainingskamp_IMG-20200104-WA0001.jpg
De selectie was in ieder geval onder de indruk van dit imposante gebouw. Na de fietstocht terug naar het hotel alwaar het avondeten wachtte. De meningen over dit avondeten waren verdeeld maar Evert vond het heerlijk. De spanning onder de selectie was duidelijk voelbaar want sinterklaasavond stond op het programma. Iedereen had een cadeautje gekocht en een gedicht gemaakt. Over het niveau van de gedichten kan de schrijver dezes kort zijn. Ik ben blij dat Jules Deelder dit niet meer hoefde mee te maken en daar wilde ik het graag bij laten. Ook vanavond ging de selectie vrij vroeg naar bed want de volgende morgen stond de wedstrijd tegen DUNO op het programma. Daarvan zult u ook natuurlijk een uitgebreid verslag kunnen lezen op de site van Silvolde. Wordt vervolgd.

.