b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Op naar Nuth. Heeft dat nut? Zeker, want zondag speelt Silvolde 1 tegen rksv Minor. Nuth ligt toch gauw op meer dan twee uur rijden van Silvolde. Je bent er diep in het Limburgse land in de buurt van Heerlen. Even te laat remmen en je zit in België. Het landschap is in niets te vergelijken met de Achterhoek. Vergelijkbaar is wel dat ze er ook uitbundig carnaval vieren.

Minor is een merkwaardige naam voor een vereniging. Je zou het kunnen vertalen als 'de mindere' ten opzichte van 'major'. Hij was eigenlijk al gestopt met voetballen, maar in het seizoen 2013/14 maakte de in september overleden Fernando Ricksen deel uit van de eerste selectie van RKSV Minor, waar zijn broer Pedro trainer was. Minor speelt voor het tweede achtereenvolgende seizoen in de Hoofdklasse. De groen-witten staan met 12 punten uit 11 duels in de onderste helft van de ranglijst met een doelsaldo 12 voor en 26 tegen. De Nuthenaren gingen afgelopen weekend fors de bietenbrug op en verloren in Zieuwent van RKZVC met 6-0. Minor speelt de thuiswedstrijden op Sportpark De Kollenberg. Een mooie historische naam. Kol betekent heks en ik stel me zo voor dat er in vroeger tijden heksen, als aanbidders van het duivels kwaad, werden verbrand op die berg. Zo kent Silvolde de Galgenberg waar Heiden Harm aan zijn eind kwam.

Na de eclatante zege op Longa'30 is Silvolde geklommen naar plek 7 op de ranglijst met 16 punten en een doelsaldo van 16 voor en 16 tegen. In de wedstrijd tegen Longa'30 moest Kelvin Meijer, even na zijn magistrale doelpunt, geblesseerd het veld verlaten. Wat al werd gevreesd is bewaarheid. Hij heeft een spierscheuring in het bovenbeen. Die zien we dit jaar niet meer spelen in Silvolde 1. Chiel Terhorst is ook nog verre van fit.

Rksv Minor – Silvolde is zondag vanaf 14.00 uur op sportpark De Kollenberg.

Vind je Nuth te ver? Dan ga je toch zondagmorgen naar De Munsterman. Vanaf 10 uur speelt koploper Silvolde 2 thuis tegen OBW 2.