b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

De Gelderlander besteedde er enkele artikelen aan waarin Silvolde-secretaris Harold Sloot werd geciteerd. Het betrof de gearrangeerde loting van bekerwedstrijden. Harold vond het maar raar dat alle hoofdklassers in het district Oost een uitwedstrijd spelen bij een eersteklasser. Hij ondervond weinig steun van de andere Achterhoekse teams in de Hoofdklasse, die het blijkbaar wel prima vonden of met hun gedachten elders waren. Harold stuurde een protestbrief en deed zijn zegje op een KNVB-bijeenkomst. Het resulteerde in excuses van de KNVB en de toezegging dat het niet meer zal gebeuren.

Dat  ging vooraf aan de wedstrijd van komende zondag. Dan speelt Silvolde in Tubbergen tegen TVC'28. Tubbergen ligt in het noorden van Twente, nog voorbij Almelo. In Tubbergen – in de volksmond heet het Tubbig – is niks te beleven, behalve op zondag vanaf 14.00 uur op het kunstgras van Sportpark De Grote Moat.

De Tubbergse Voetbal Club '28 speelde jarenlang in de eerste klasse en kwam daar ook enkele seizoenen Silvolde tegen tot de Silvoldenaren naar de Hoofdklasse gingen. Na een jaar tweede klasse promoveerde TVC'28 in 2018 weer naar de eerste klasse. Afgelopen zomer zegden spelers en bestuur hun vertrouwen op in hoofdcoach Marcel Waaijer, die nog een doorlopend contract had. Dit seizoen heet de hoofdtrainer Michiel Mensink. De Tubbergenaren staan op de vierde plaats in 1e klasse E en wonnen afgelopen zondag van Rohda Raalte met 2-1.

Silvolde speelde niet onverdienstelijk gelijk in Uden. Zondag kunnen zeker niet spelen vanwege blessures: Chiel Terhorst, Kelvin Meijer en Jorik te Kaat.

TVC'28 – Silvolde is zondag vanaf 14.00 uur op sportpark De Grote Moat in Tubbergen. Scheidsrechter is Lennart Fledderus uit Steenwijk.