b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20192020_senioren_silvolde1_20191110udiuit_520191110udiuit.jpg

Dennis van Beukering vertelde na afloop tevreden te zijn met het ene puntje, dat Silvolde aan het duel in Uden overhield. Het werd 0-0. De thuisclub UD'19/CSU was de beter voetballende ploeg, maar kent dit jaar het euvel dat het moeilijk scoort. De beste kansen zijn niet besteed aan de voorwaartsen. Dat was in deze wedstrijd niet anders.

Silvolde begon met een basisplaats na anderhalf seizoen voor Mats Hegman. Ook stonden Maarten Cohen en Kelvin Meijer in de beginopstelling. De kansen waren schaars in de eerste helft en verdeeld over  beide teams. Kelvin Meijer werd enkele malen in stelling gebracht, maar zocht het doel elders. De ruststand was niet verrassend 0-0.

In het begin van de tweede helft kreeg de thuisclub een penalty van scheidsrechter Pals tot verbazing van de Silvoldenaren. Ook gaf de leidsman Ischa Krosse een rode kaart, omdat hij dacht dat Ischa al eerder geel had ontvangen. Dat bleek bij nader inzien tweelingbroer Jaël te zijn, die was gewisseld en van wie Ischa de aanvoerdersband had overgenomen. Zoals geschreven scoort UDI'19/CSU moeizaam en het lukte Thijs van der Linden dan ook niet om de strafschop tussen de palen te krijgen.

En er waren meer kansen voor de Udenaren, maar ook Silvolde begon vaker van zich af te bijten en werd gevaarlijk in de counter. Zo ging een schot van Mike van Aken net over. Wout Blasman had zelfs UDI-keeper Michiel Merks al gepasseerd, maar miste het lege doel op een haar. Silvolde had de beste kansen voor de laatste tien minuten bewaard. In de zinderende slotfase kopte Mike van Aken in handen van de doelman en belandde een schot van Wout Blasman op de lat. Zo bleef het nul nul. Op basis van de slotfase had Silvolde ook zomaar met een overwinning huiswaarts kunnen gaan.

Volgende week bekert Silvolde 1 tegen eersteklasser TVC'28 in Tubbergen.

Opstelling Silvolde:
Marco Olthuis, Maarten Cohen, Ischa Krosse, Pim Olthuis, Mike van Aken, Mats Hegman (Joey van Beukering), Mathijs de Waard, Roel Gebbinck, Jaël Krosse (Gijs Hakvoort), Wout Blasman, Kelvin Meijer

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)
Klik hier voor meer foto's