b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20192020_senioren_silvolde1_20191103ifcuit_20191103ifcuit.jpgDe ene week is de andere niet. Was Silvolde 1 vorige week nog in jubelstemming. Vandaag in Hendrik Ido Ambacht was de stemming net zo triest als het weer. Met maar liefst een 5-1 nederlaag keerden team en aanhang huiswaarts.

In de voorgaande dagen kwamen er positieve berichten uit de ziekenboeg. Het resulteerde in een basisplaats voor de herstelde aanvoerder Jaël Krosse. Ook stond Joris Bieleveldt opnieuw in de basis na zijn prima prestatie in de vorige wedstrijd.

Vanaf het begin van het duel had Silvolde grote moeite met het uitgekiende aanvalsspel van de tegenstander en zelf wisten de Silvoldenaren geen kansen te creëren.  IFC bleek vanmiddag duidelijk een maat te groot. Met name rechtsbuiten Everon Pisas, was een voortdurende plaag en sneed keer op keer razendsnel door de verdediging. En het bleef niet bij voorzetten, want scoren deed hij ook. Tegen Silvolde zelfs tweemaal. Nu is het ook niet zomaar een regionale vedette. Hij speelde betaald voetbal voor FC Dordrecht en voetbalde in Roemenië. In de zomer van 2018 kwam hij van Kozakken Boys en tekende een contract bij IFC.

Het was ook Pisas, die na een kwartier IFC op voorsprong bracht. Volgens Silvolde buitenspel. Volgens de scheidsrechter niet. Weer een kwartier later kon Mike van Aken tegenstander Pisas niet anders afstoppen dan met een overtreding in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd benut door topscorer Yoeri Rombouts. Vlak voor de pauze wist Wout Blasman een grote kans niet te verzilveren.

Silvolde  begon de tweede helft met twee wissels. Kelvin Meijer voor Joey van  Beukering en Mats Hegman voor Roel Gebbinck. Direct na de rust werd het 3-0 door Hermon Tekleab. Pisas maakte enkele minuten later 4-0. In de 70ste minuut redde Wout Blasman de Silvoldse eer. Tien minuten voor het einde bracht Yoeri Rombouts de eindstand op 5-1 door een vrije trap van Everon Pisas in te koppen.

Opstelling:
Marco Olthuis, Lucas ter Maat, Ischa Krosse, Pim Olthuis, Mike van Aken, Mathijs de Waard, Joris Bieleveldt, Roel Gebbinck (Mats Hegman), Jaël Krosse, Wout Blasman, Joey van Beukering (Kelvin Meijer).

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)
Klik hier voor meer foto's