b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Zondag ontvangt Silvolde 1 koploper rksv Halsteren. Inderdaad afkomstig uit Halsteren, dat in het westen van de provincie Noord-Brabant ligt, in de gemeente Bergen op Zoom, op de grens van Zeeland.
De clubkleuren zijn geel-zwart. Het elftal speelt al vele seizoenen in de subtop van Hoofdklasse B. Zoals de laatste jaren gebruikelijk kende de selectie van de ambitieuze Brabanders ook voor dit seizoen veel mutaties.

De laatste competitiewedstrijd speelde de koploper twee weken geleden thuis tegen IFC. Het werd 4-1. Er vielen twee rode kaarten verdeeld over beide teams. Voor Halsteren werd rechtsbuiten Jurik Zimmerman  van het veld gezonden. De geel-zwarten voeren de ranglijst aan met 17 punten uit 7 wedstrijden en hebben nog geen duel verloren. Ze scoren makkelijk, met name spits Fouad Idabdelhay (ex-NAC).

Silvolde speelde afgelopen dinsdag een bar slechte wedstrijd tegen vv Dieren in het toernooi om de Achterhoek Cup. Uiteindelijk werd de volgende ronde behaald door shoot-outs na 2-2 in de reguliere speeltijd. Voor Silvolde scoorden Wout Blasman en Evert Römer.

Silvolde kan zondag absoluut niet in de gewenste opstelling spelen. De lijst van spelers met blessures is de afgelopen week fors gegroeid. Zeker kunnen niet voetballen: Jaël Krosse, Kelvin Meijer, Jorik te Kaat, Gijs Hakvoort en Chiel Terhorst. Het meespelen van Wouter Ebbers is een vraagteken. Mike van Aken is terug van vakantie.

Scheidsrechter is Jurjen Kaper (Vries – Drenthe). Assistenten zijn mw. Fijke Hoogendijk (Enschede) en Gabriel Nusselder (Utrecht).

De wedstrijd Silvolde – Halsteren begint om 14.00 uur op sportpark De Munsterman. Komt dat zien!