b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20192020_senioren_silvolde1_20191013ehc_ehcuit.jpgNa de overwinning op VIOD in het toernooi om de Achterhoek Cup wist Silvolde 1 weer wat winnen was. En dat smaakte naar meer. Dus ging het met frisse moed de bus in voor de verre tocht naar Hoensbroek in het zuiden van het land voor het duel tegen EHC/Heuts. Winst zou een plek in de middenmoot betekenen en meer lucht ten opzichte van de onderste regionen. Silvolde begon in een logische aanpassing in de opstelling zonder Mike van Aken, die nog op vakantie is. Lucas ter Maat speelde linksback en Wouter Ebbers rechts in de verdediging.

In het centrum stond Ischa Krosse naast Pim Olthuis. In de eerste helft zagen de weinige toeschouwers enkele kansen over en weer. Marco Olthuis en EHC-doelman Sven Swakhoven lieten zien dat ze niet voor niks tussen de palen stonden en hielden hun doel schoon. Zo moest Marco al in de beginfase handelend optreden en stond de EHC-keeper enkele doelpogingen van Wout Blasman in de weg. Aldus was de ruststand 0-0.

Aan het begin van de tweede helft verving Maarten Cohen de geblesseerde Wouter Ebbers. En nieuwkomer Maarten deed al na enkele minuten van zich spreken. Na goed doorzetten en een voorzet van Mathijs de Waard maakte aanvoerder Jaël Krosse 1-0. De tweede helft was duidelijk voor Silvolde. Roel Gebbinck onderscheidde zich met enkele acties en een tweede treffer van Silvolde kon niet uitblijven. Het was ook Roel, die na een fraaie actie een prima voorzet afleverde waar Jaël zijn hoofd tegen zette, keihard inkopte en zijn tweede doelpunt van de middag scoorde. 0-2 was een duidelijke en verdiende overwinning. Door de winst is Silvolde gestegen naar plaats 10 op de ranglijst.

Opstelling Silvolde:
Marco Olthuis, Lucas ter Maat, Ischa Krosse, Pim Olthuis, Wouter Ebbers (Maarten Cohen), Mathijs de Waard, Jaël Krosse, Joey van Beukering (Stijn Alkema), Kelvin Meijer, Wout Blasman, Roel Gebbinck.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)
Klik hier voor meer foto's