Naar SportclubSilvoldeTV  Naar het fotoboek   Naar de twitterpagina   Naar de facebookpagina Zoeken in de website  Login leden  

b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg


 
Komende zondag speelt Silvolde 1 tegen EHC/Heuts. EHC, voluit Emma Hoensbroek Combinatie, is een voetbalvereniging uit Hoensbroek. Dat ligt in de gemeente Heerlen. Het land van Pinkpop. EHC ontstond in 1964 uit de fusie tussen Sportclub Emma en sv Hoensbroek. De clubkleuren zijn rood-wit. Sportclub Emma was verbonden aan staatsmijn Emma, die weer vernoemd was naar een oude koningin.

Ja ja kinderen. Vroeger groeven we in Nederland (nou ja Limburg) in mijnen steenkool uit de grond en dat stopten we dan in de kachel. De kachel was een apparaat om het huis te verwarmen. Een soort centrale verwarming, maar dan niet met buizen door het huis, maar centraal voor de schoorsteen. De schoorsteen moet roken.
Naar dat mijnenveld gaat Silvolde 1 zondag.

Sinds 2010 is de naam van hoofdsponsor Heuts automaterialen in de clubnaam opgenomen. De onlangs overleden Fernando Ricksen is geboren in Heerlen en voetbalde in de jeugd bij EHC. EHC werd vorig seizoen kampioen in de eerste klasse en promoveerde daarom naar de Hoofdklasse. Vorige week won EHC/Heuts de thuiswedstrijd met 4-1 van OJC Rosmalen. De rood-witten staan 3 plaatsen boven Silvolde met 3 punten meer.
 
Silvolde won dinsdag met 0-2 (twee goals van Wout Blasman) in Doetinchem van VIOD en gaat door naar de volgende ronde in het toernooi om de Achterhoek Cup. Silvolde wil met deelname aan het toernooi jeugdspelers ervaring op laten doen. Dat gebeurde dan ook en een vijftal maakte zijn opwachting. Komende zondag ontbreken Chiel Terhorst en Stan ten Vaarwerk nog vanwege blessures. Mike van Aken is op vakantie.
 
De wedstrijd EHC/Heuts – Silvolde begint zondag om 14.30 (!) uur op sportpark De Dem aan de Demstraat in Hoensbroek.

Template Settings
Select color sample for all params
Red Blue Green Black Yellow
Background Color
Text color
Google font
Body font-size
Body font-family
Direction