b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20192020_senioren_silvolde1_20190929baronieuit_20190929baronieuit.jpgIn Breda op sportpark De Blauwe Kei had het beginsignaal nog maar net geklonken of Silvolde stond al met 1-0 achter. De Silvoldse defensie leek met de gedachten heel ergens anders. Was het de regen? Was het het gladde veld? Het was in ieder geval spits Jorik Mijnhijmer, die in de derde minuut de tweede kans voor Baronie verzilverde en 1-0 scoorde. Even later had Kelvin Meijer een grote mogelijkheid op de gelijkmaker, maar hij stuitte op doelman Michel van Butselaar.

In de rest van de eerste helft was Baronie de bovenliggende partij, maar kwam niet tot scoren. De wedstrijd werd er niet beter op. De Silvoldse staf greep in met een dubbele wissel. Nog in de eerste helft werden Joey van Beukering en Roel Gebbinck vervangen door Jorik te Kaat en Gijs Hakvoort. De laatste zat voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie na wekenlang blessureleed.

Ook in de tweede helft had Silvolde teveel tijd nodig om aan de wedstrijd te wennen, want alweer scoorde Baronie na enkele minuten. Doelpuntenmaker was Jens Wirix. Gaf er nog iemand om de kansen van Silvolde? Wout Blasman wel! Hij profiteerde van een misverstand tussen keeper Michel van Butselaar en verdediger David Vermeulen en amper 5 minuten na de 2-0 kopte hij op fraaie wijze de aansluitingstreffer tegen de touwen. Er ontspon zich een echte vechtwedstrijd in moeilijke omstandigheden. Zowaar kwam Silvolde helemaal terug in de wedstrijd door een doelpunt van Jorik te Kaat. In de 68e minuut krulde hij de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de verste hoek. Silvolde versterkte de aanval en Evert Römer – ook net terug van een blessure – kwam in het veld voor Lucas ter Maat.

Silvolde kreeg hoop om toch minimaal één punt aan het duel over te houden, maar Baronie- invaller Quinton Eugenia dacht er anders over in de slotfase. Hij scoorde in de 85e minuut 3-2 en bracht in blessuretijd de eindstand op 4-2.

Opstelling:
Marco Olthuis, Lucas ter Maat (Evert Römer 77'), Pim Olthuis, Ischa Krosse, Wouter Ebbers, Joey van Beukering (Gijs Hakvoort 40'), Jaël Krosse, Mathijs de Waard, Kelvin Meijer, Roel Gebbinck (Jorik te Kaat 40') en Wout Blasman.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)
Klik hier voor meer foto's