b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Na de deceptie van afgelopen woensdag is het wonden likken. Het gevoel dat er meer in had gezeten overheerst. Mede omdat zelfs de Zeeuwse krant ZPC schrijft dat Silvolde in de slotfase een strafschop was onthouden. Dan is het zuur als in blessuretijd de tegenstander een schwalbe ziet beloond. Misschien vond de arbiter, die nog terug naar Surhuisterveen moest, een verlenging teveel van het goede.

Zondag naar Breda. Naar vv Baronie. In de volksmond wordt de club ook wel de Baronnen genoemd. Baronie kent een roemrijke sportieve historie. De club was erbij aan het begin van het betaalde voetbal in Nederland. Van 1955-1971 werd in de toenmalige Tweede Divisie gespeeld op sportpark De Blauwe Kei. In 1997 en 2001 werd Baronie algeheel amateurkampioen van Nederland. Bekende oud-spelers zijn onder meer Nico Rijnders en Kees van Ierssel.

De club kwam begin van het jaar vervelend in het nieuws, omdat het met grote financiële problemen kampte. Het interim-bestuur stelde een reddingsplan op. Met enkele opvallende maatregelen. Zo wordt flink gesneden in het budget voor de hoofdselectie. Ook zullen de vrijwilligersvergoedingen (!) grotendeels verdwijnen. Tevens is er een crowd funding actie gestart voor de vereniging met 1500 leden.

Afgelopen week speelde Baronie in Zundert gelijk tegen Moerse Boys. Opvallend is dat het elftal evenals Silvolde een tweeling herbergt namelijk middenvelders Sander en Jens Wirix. Baronie heeft 3 punten meer dan Silvolde: 8 punten uit 4 wedstrijden.

Bij Silvolde zit Mike van Aken zijn laatste wedstrijd schorsing uit. Uit de ziekenboeg valt te melden dat Evert Römer en Gijs Hakvoort weer bij de wedstrijdselectie aansluiten, maar of ze al spelen is onzeker.

De wedstrijd op Sportpark De Blauwe Kei begint zondag om 14.30 uur (!) en zal worden geleid door arbiter Max Kok uit Maastricht.