b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Amper bekomen van de derby tegen RKZVC, staat de Silvoldse supporters alweer een belangrijke wedstrijd te wachten. Woensdag speelt Silvolde 1 in de tweede en laatste kwalificatieronde van het landelijke bekertoernooi thuis tegen vv GOES. Een tegenstander die we nog wel kennen uit het seizoen 2017/2018. In de nacompetitie voor promotie naar de derde divisie strandde Silvolde uiteindelijk tegen de Zeeuwse club. G.O.E.S. ('Gezamenlijk Opwaarts Eendrachtig Sterk') uit Goes ging wel een klasse hoger en deed het daar uitstekend. Het promoveerde net niet voor de tweede keer op rij. Vanwege het tekort aan zaterdagclubs in de derde divisie voor het seizoen 2019/20 bood de KNVB GOES de gelegenheid om uit te komen in de derde divisie zaterdag. De rood-witten maakten hier gretig gebruik van, omdat men al langer met de gedachte speelde om op zaterdag te voetballen.

In de nieuwe competitie gaat het tot nu toe niet geweldig met de Zeeuwen. Voor aanvang van het seizoen rommelde het ook flink in de selectie. Er vertrok een vijftal bepalende spelers, omdat de club de financiële afspraken niet zou zijn nagekomen. Volgens de clubwatchers is dat mede de reden voor het slechte begin van de competitie. In de derde divisie zaterdag staat GOES op de één na laatste plaats. Afgelopen zaterdag werd de Zeeuwse derby in en tegen Hoek met maar liefst 6-1 verloren. GOES beëindigde de wedstrijd met negen spelers, omdat er twee met rood voortijdig konden vertrekken.

De afstand GOES – Silvolde v.v. is meer dan 200 km en een busreis van zeker tweeënhalf uur. Het is niet ondenkbaar dat de Zeeuwen pas de volgende dag weer thuis zijn. De winnaar van het duel bereikt het hoofdtoernooi van de KNVB-beker en krijgt eerstedivisieclub Cambuur Leeuwarden op bezoek.

Silvolde speelde zaterdag gelijk in de Achterhoekse derby tegen RKZVC. Het in grote getale opgekomen publiek was de winnaar. De spelersgroep is ongeschonden uit het duel gekomen. Mike van Aken is voor twee competitiewedstrijden geschorst, waarvan hij er nu dus één heeft uitgezeten. Voor de beker mag Mike meespelen, dus ook a.s. woensdag.

Het duel Silvolde – GOES is woensdagavond om 20.00 uur op sportpark De Munsterman. Komt dat zien!

Voor de bekerwedstrijd tegen GOES geldt dat leden bij vertoon van hun clubcard vrije entree hebben. De overige bezoekers betalen het normale tarief.