Na de gelukkige winst vorige uit in Wijchen stond vandaag op kermiszondag de tweede thuiswedstrijd op het programma. Unitas uit Gorinchem kwam op bezoek en moet als een van de titelkandidaten worden beschouwd. Trainer Dennis van Beukering miste vandaag opnieuw een aantal vaste waarden: Evert Römer, Gijs Hakvoort, Chiel Terhorst, Stan ten Vaarwerk en Wouter Ebbers. Hopelijk zou het matige spel van vorige week nu beter zijn en misschien de punten ook in huis worden gehouden.

Unitas begon meteen fel aan de wedstrijd en liet zien over veel kwaliteit te beschikken. Silvolde moest terug en liet de tegenstander veelvuldig aan de bal zonder dat hier veel gevaar uit voortkwam. De defensie stond goed en gaf nagenoeg geen kans weg. Aanvallend kwamen de zwartwitten niet echt in het spel voor en het publiek moest dan ook tot de 22ste minuut wachten voordat het eerste gevaarlijke moment zich voordeed voor het doel van de gasten. Via een hakje van Jaël Krosse kwam de bal bij Wout Blasman die keeper Ruud Verberk op zijn pad trof. Een minuut later was het echter wel raak bij de tweede doelrijpe kans. Wout Blasman kon alleen door en wist beheerst de doelman van Unitas te passeren, 1-0. Een beetje tegen de verhouding in maar wie maalt daar om.

8R7A1338

Unitas raakte een beetje van slag of Silvolde kreeg vleugels want in de 25ste minuut kon de thuisploeg de voorsprong vergroten toen Kelvin Meijer een geweldige kans kreeg maar veel te vroeg en te gehaast inschoot waardoor de bal hard en ver naast ging. De druk van Silvolde bleef en in de 27ste minuut was het Lucas ter Maat die van dichtbij kon koppen maar de keeper bracht goed redding. Tegen het einde van de eerste helft was het Kevin Cornet die met een afstandsschot Marco Olthuis probeerde te verschalken maar met een prachtige redding wist hij de nul te houden. De ruststand bleef daardoor 1-0.

In de tweede helft ging het al snel mis. Invaller Fabian van Horssen werd in de 48ste minuut weggestuurd en met een schuiver liet hij keeper Olthuis kansloos 1-1. In het tumult daarna werden Mike van Aken en Brandon Fijneman door de arbiter met een rode kaart weggestuurd waardoor het 10 tegen 10 werd. Kort daarna wisselde trainer Van Beukering twee keer toen Ischa Krosse het veld verliet voor Maarten Cohen en Joey van Beukering vervangen werd door Jorik te Kaat. Na bijna een uur spelen tikte Jaël Krosse zijn tegenstander binnen de zestien aan en kreeg Unitas een strafschop die feilloos door Jay-Jay Meierdres werd benut 1-2. Silvolde rechtte de rug en kwam in de 61ste minuut alweer langszij. Kelvin Meijer werd onreglementair gestopt en nam zelf de toegekende vrije trap een paar meter buiten de zestien. Zijn geplaatste schot viel buiten bereik van doelman Verberk in het net en de ploegen stonden weer op gelijke hoogte 2-2. Unitas ging op zoek naar meer en kreeg in de 64ste minuut een goede kans toen Joey Lokasi na een hele goede actie voorlangs schoot.

8R7A1348

Een minuut later was het wel raak toen de verdediging van Silvolde wel erg gemakkelijk omzeild werd en Kevin Cornet Unitas opnieuw op voorsprong zette 2-3. Lang konden de gasten hiervan niet genieten want Silvolde kwam weer op gelijke hoogte toen het een strafschop kreeg voor het neerleggen van Jorik te Kaat in het strafschopgebied. Jaël Krosse benutte de penalty feilloos 3-3. Vlak voor tijd werd Roel Gebbinck nog vervangen door Stijn Alkema. In de blessuretijd kroop Silvolde nog door het oog van de naald toen Marco Olthuis een geweldige redding in huis had maar in de rebound toch verslagen leek te worden. De paal redde dit keer en had Silvolde zich toch knap terug gevochten en een verdiend gelijkspel behaald tegen een bij vlagen zeer sterke tegenstander.

Volgende week speelt Silvolde opnieuw thuis maar nu op zaterdagavond tegen RKZVC om 19.00 uur op de Munsterman. De volgende tegenstander verloor dit weekend verrassend thuis van Longa’30 en zal er dus alles aan gelegen zijn net als vorig seizoen hier de winst te behalen. Genoeg ingrediënten dus voor een spannende wedstrijd.

Opstelling Silvolde: Marco Olthuis; Lucas ter Maat; Ischa Krosse (Maarten Cohen 57’); Pim Olthuis; Mike van Aken; Mathijs de Waard; Kelvin Meijer; Joey van Beukering (Jorik te Kaat 57’); Roel Gebbinck (Stijn Alkema 85’); Wout Blasman; Jaël Krosse.

Klik voor meer foto’s

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)

Klik hier voor meer foto's