b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_nabeschouwingen_nabeschouwing.jpgSilvolde trof in AWC een tegenstander, die met Silvolde van Hoofdklasse A naar B was verhuisd. De laatste ontmoeting tegen de Wijchenaren had een hectisch verloop. Het thuisduel eindigde vorig seizoen in 1-4 en doelman Marco Olthuis liep een zware hersenschudding op. Nieuwe klasse, nieuwe kansen. In de uitwedstrijd in Wijchen ging Silvolde op zoek naar eerherstel.

Ten opzichte van de eerste competitiewedstrijd had de staf de beginopstelling op één plek gewijzigd. Zo was er een plaats ingeruimd op het middenveld voor nieuwkomer Mathijs de Waard ten koste van Kelvin Meijer. Ook de jonge Joey van Beukering had weer een basisplaats. Het zou de wedstrijd worden van Wout Blasman en Marco Olthuis. Wout kreeg enkele kansen en na 10 minuten belandde een inzet van hem tegen de paal. Ook Roel Gebbinck kreeg een grote mogelijkheid om de score te openen, nadat hij AWC-doelman Jarik Veltmaat omspeelde. Zijn poging ging voorlangs. Het was een eerste helft met wisselende kansen en de ruststand was 0-0.

Na de pauze kwam Lucas ter Maat in het veld voor Mathijs de Waard. AWC werd de bovenliggende partij en kreeg de meeste mogelijkheden. Na een kwartier vervingen Kelvin Meijer en Stijn Alkema respectievelijk Joey van Beukering en Roel Gebbinck. Even later zag Wout Blasman zijn schot net naast gaan. Aan de andere kant werden twee doelpunten van AWC-ers Dennis Straten en Youri Hubers afgekeurd wegens buitenspel. In de 70ste minuut veerde heel AWC op, want de arbiter gaf de thuisclub een penalty nadat AWC’er Job van de Groes onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Silvolde-doelman Marco Olthuis wist de inzet van Boy Visser te stoppen. Dit was natuurlijk de ultieme revanche van Marco voor de malheur, die hem vorig seizoen tegen dezelfde opponent was overkomen.

AWC was amper bekomen van deze tegenslag of Wout Blasman rondde na een prima individuele actie snoeihard af: 0-1. In de slotfase wisten de zwart-witten de zege met moeite over de streep te trekken en de eerste overwinning van het seizoen was een feit.

Opstelling Silvolde:

Opstelling:
Marco Olthuis, Mike van Aken, Pim Olthuis, Ischa Krosse, Gijs Hakvoort, Joey van Beukering (Kelvin Meijer 59'), Jaël Krosse, Mathijs de Waard (Lucas ter Maat 46'), Roel Gebbinck (Stijn Alkema 59'),  Jorik te Kaat en Wout Blasman.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)
Klik hier voor meer foto's