b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Ben je in Nijmegen dan ben je er al bijna. Even verder ligt Wijchen en sportpark De Wychert, het thuishonk van opponent sv AWC. De Alverna Wijchen Combinatie verloor de eerste wedstrijd vorige week met 3-0 van IFC in Hendrik Ido Ambacht. AWC speelde vorig seizoen, evenals Silvolde, in Hoofdklasse A en eindigde als elfde.

De thuiswedstrijd van vorig seizoen tegen deze tegenstander zal ons nog lang heugen. Silvolde verloor het duel met 1-4 en keeper Marco Olthuis voor lange tijd. Marco raakte zwaar geblesseerd doordat hij tegen zijn hoofd werd geraakt door een actie van AWC-spits Safa Kizir en verliet gestrekt het veld.

Het bleek het kantelpunt in de wedstrijd. Silvolde was de kluts kwijt. Ook broer Pim verliet even later het veld, maar dan na een rode kaart. De Silvoldse frustraties bij spelers en publiek werden nog groter na de tegentreffers en het gejuich van de AWC-spelers. Doelman Marco was met een zware hersenschudding heel lang uit de roulatie, maar komende zondag zal hij weer in het doel staan, mede omdat stand-in Stan nu geblesseerd is.

Naast AWC zijn er in Wijchen nog drie amateurvoetbalverenigingen: sc Woezik, sv AWC en vv Alverna. Fred Rutten, Roy Makaay en Joël Piroe zijn bekende (oud-)voetballers afkomstig uit Wijchen.

Vorige week was Silvolde zeker niet de mindere van OJC en had een gelijkspel verdiend, maar dat telt niet. Wouter Ebbers raakte in de warming-up geblesseerd en kan nog steeds niet meespelen.

Nog lang geblesseerd zijn Chiel ter Horst, Evert Römer en Stan ten Vaarwerk.