Vandaag begon voor Silvolde de competitie in hoofdklasse B met een thuiswedstrijd tegen OJC Rosmalen. Na wisselend succes in de voorbereiding stond vandaag de openingswedstrijd op het programma. Trainer Dennis van Beukering kon vandaag niet beschikken over Evert Römer, Chiel Terhorst en Stan ten Vaarwerk wegens blessures dus kon Joey van Beukering zijn competitiedebuut maken in de hoofdklasse.

De wedstrijd begon van weerszijden aftastend waarbij al snel duidelijk werd dat OJC de gelederen zo lang mogelijk gesloten wilde houden. Door zeer compact te spelen werd het voor de zwart-witten een hele lastige middag. Het eerste kleine kansje deed zich voor in de 13de minuut toen de bal voor de voeten van Kelvin Meijer kwam. Met een half-volley probeerde hij het maar de bal verdween net naast het doel. Silvolde kreeg langzamerhand wat meer grip op de tegenstander zonder dat dit tot echte aanvallende acties leidde. Het ontbrak aan creativiteit om de verdedigende stellingen van OJC te doorbreken.

In de 32ste minuut was het echter wel raak. OJC mocht aan de rechterkant lang doorgaan en toen de bal keurig werd teruggelegd op spits Kay Huijgens wist hij met deze mogelijkheid wel raad en schoot de bal achter de kansloze doelman Marco Olthuis 0-1. Dit zou ook de ruststand worden want in de resterende tijd van de eerste helft werden beide teams niet meer gevaarlijk.

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders dan het eerste bedrijf. Silvolde mocht de bal hebben maar kon daar eigenlijk weinig mee doen. In de 50ste minuut leek er toch enige hoop te ontstaan toen Jaël Krosse goed doorging en de bal voor kreeg bij Wout Blasman. De spits had echter geen geluk want hij kon net niet bij de bal. Kort daarna werd Kelvin Meijer vervangen door Jorik te Kaat. Er kwam wat meer dreiging van de rechterkant en in de 58ste minuut was het Jorik te Kaat die Blasman in stelling probeerde te brengen. Helaas kwam de aanvaller ten val en zag daardoor zijn inzet in het zijnet verdwijnen. Na een uur spelen werd Mathijs de Waard vervangen door de jeugdige Stijn Alkema.

Silvolde bleef het proberen maar de meeste acties waren zo voorspelbaar dat OJC nauwelijks in de problemen kwam. Ook het slotoffensief gaf wel meer druk op het doel van OJC maar er ontstonden nauwelijks kansen. Gijs Hakvoort was in de blessuretijd nog het dichtst bij de gelijkmaker maar zijn volley ging net naast. De prima leidende scheidsrechter Nelissen floot voor het einde en zag Silvolde dat de start in de hoofdklasse B een valse was. Volgende week speelt Silvolde om 14.00 uur in Wijchen tegen AWC op sportpark De Wychert. Hopelijk zal het dan beter aflopen dan deze zondag.

Opstelling Silvolde: Marco Olthuis, Gijs Hakvoort, Pim Olthuis, Mike van Aken, Ischa Krosse, Mathijs de Waard (Stijn Alkemade 60’), Kelvin Meijer (Jorik te Kaat 55’), Joey van Beukering, Roel Gebbinck, Wout Blasman, Jaël Krosse.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)
Klik hier voor meer foto's