b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Silvolde trapt af tegen OJC Rosmalen

Na jaren in Hoofdklasse A gespeeld te hebben doet Silvolds eerste het dit seizoen in Hoofdklasse B. Dat betekent dat we nogal wat nieuwe en vaak onbekende opponenten ontmoeten. We verbreden onze horizon naar het zuiden.

De eerste tegenstander van het nieuwe seizoen heet OJC Rosmalen. Rosmalen is een plaats in Noord-Brabant met 36.000 inwoners in de gemeente 's-Hertogenbosch. OJC staat voor ODI Juliana Combinatie. De vereniging is dus een fusie van de clubs O.D.I. ( Door Inspanning) en Juliana (oude koningin). OJC is fiks groter dan Silvolde met zo'n 2.300 leden en heeft met PSV een samenwerking in de jeugdopleiding.

OJC 1 degradeerde vorig seizoen uit de derde divisie door in de nacompetitie de beslissingswedstrijd te verliezen van Hoogland. Dat zat ze niet lekker in Rosmalen. Na de zomer keerde een groot deel van de technische staf en het overgrote deel van de spelersgroep niet terug en OJC contracteerde heel veel nieuwe spelers. Ook staat er een nieuwe hoofdtrainer voor de groep. Het is Willem Leushuis. De 67-jarige oefenmeester speelde in zijn actieve carrière onder meer voor FC Wageningen.

Voor de Silvoldse supporters is het even wennen na het vertrek van verschillende spelers, die de afgelopen jaren steevast in de basis stonden en besloten te stoppen of elders te gaan voetballen. Het is prettig kennis maken met Mathijs de Waard en hernieuwd met Wout Blasman. De voorbereiding van Silvolde 1 kende wisselende uitslagen. Door vakanties was de selectie nooit compleet. Het was voor de staf een mooie gelegenheid om jeugdspelers aan het werk te zien. Inmiddels is iedereen terug van vakantie, maar training en voorbereiding hebben wel enkele blessures opgeleverd. Silvolde bekert inmiddels verder na de 3-0 overwinning in Leek op VEV '67 en de laatste oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Concordia Wehl leverde een 1-1 gelijkspel op in de zinderende hitte.

Geblesseerd bij Silvolde zijn momenteel: Evert Römer (enkel), Chiel ter Horst (kruisband) en Stan ten Vaarwerk.

A.s. zondag speelt Silvolde 1 de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe seizoen tegen OJC Rosmalen op sportpark De Munsterman vanaf 14.00 uur. Komt dat zien!