b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Silvolde 1 speelt op zaterdag 17 augustus om 15.00 uur in de eerste kwalificatieronde van de KNVB-beker in Leek tegen VEV '67. Leek ligt linksonder de stad Groningen in de gemeente Westerkwartier op de grens van Drenthe. Gebeurt er wel eens wat in Leek? Nou, niet veel, maar je kunt er wel terecht voor de spetterende waterpret in het Leekstermeer, dat flink groter en aantrekkelijker is dan het Slootermeer. Inwoners van Leek zijn geen leken, maar Leeksters.

VEV '67 is voluit Christelijke Voetbalvereniging Vlug en Vaardig. Heerlijke ouderwetse naam. Hup Vlug en Vaardig! Zet een punt! VEV '67 speelt de thuiswedstrijden in sportpark Oostindie in de gelijknamige wijk. Oostindie schrijf je zonder trema, maar dat komt omdat het een verbastering is van oosteinde, dat op zijn Gronings als Oostíiiiinde wordt uitgesproken. Het heeft dus niks te maken met Nederlands-Indië, VOC-mentaliteit en Oost-Indisch doof. Naast VEV ’67 is er nog een andere voetbalvereniging in Leek. Dat is TLC, Tolbert Leek Combinatie. Tolbert is een nabijgelegen plaats.

VEV '67 voetbalt alleen op zaterdag en het eerste elftal speelt in het nieuwe seizoen in de overwegend Friese tweede klasse.

Silvolde heeft de afgelopen weken in de voorbereiding enkele oefenwedstrijden gespeeld met wisselend succes, waarbij veel jeugdige spelers een kans kregen. Op het toernooi in Groesbeek werd met 1-3 verloren van De Treffers en met 0-2 van DUNO.

Silvolde - Leek is zo’n 200 kilometer. De Silvoldenaren maken er maar een lang weekend van.
Op zondagmiddag 1 september speelt Silvolde 1 de eerste competitiewedstrijd thuis tegen OJC Rosmalen.