b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20192020_senioren_silvolde1_trefferstoernooi.jpg

In de voorbereiding van het nieuwe seizoen neemt Silvolde deel aan het Gerrit Langeveld toernooi van De Treffers. Het toernooi wordt van 6 t/m 10 augustus gespeeld op Sportpark Zuid in Groesbeek. Behalve De Treffers en Silvolde doen Duno Doorwerth en Jong NEC mee aan dit toernooi.

Het programma is als volgt:
Dinsdag 6 augustus 20.00 uur: De Treffers - Silvolde
Woensdag 7 augustus 20.00 uur: Duno Doorwerth - Jong NEC
Zaterdag 10 augustus 13.00 uur: Silvolde - Duno Doorwerth
Zaterdag10 augustus 15.00 uur: De Treffers - Jong NEC

Gastvereniging De Treffers viert een jubileum en bestaat 100 jaar. Het eerste elftal staat dit seizoen onder leiding van de nieuwe trainer Jan de Jonge, die we onder meer kennen van De Graafschap. Hij is opvolger van Anton Janssen en was afgelopen seizoen veldtrainer bij het Turkse Eskisehirspor. De Treffers speelt in de Tweede Divisie en oefende eind juli tegen het eerste van NEC en speelde 0-0 gelijk.

Duno Doorwerth (Door Uithouding Naar Overwinning) werd vorig seizoen kampioen en promoveerde naar de zaterdag hoofdklasse A. Het verloor de eerste oefenwedstrijd tegen Jong Cambuur met 1-3.

Silvolde 1 speelde afgelopen zaterdag op De Munsterman een leuke oefenpot tegen Al Jazira uit Abu Dhabi. Het team ging met 1-3 onderuit, maar de uitslag was geflatteerd. De zwart-witten deden duidelijk niet onder voor de Arabieren van Jurgen Streppel. De eerste twee tegendoelpunten kwamen hoogst ongelukkig tot stand en keeper Stan ten Vaarwerk was kansloos. In de Silvoldse selectie zijn nog enkele spelers op vakantie en veel jeugdspelers maakten in deze wedstrijd - niet onverdienstelijk - hun opwachting. Namens Silvolde scoorde Kelvin Meijer op fraaie wijze vanuit een vrije trap net buiten de zestien.