knvb_beker_logo.jpg

Vandaag is de loting verricht voor de eerste kwalificatieronde van de KNVB-beker. Voor de verandering maar weer eens een uitwedstrijd voor de mannen van Dennis van Beukering. Een busreis van ruim 2 uur is er voor nodig om te komen in het Groningse Leek bij de mannen van Vlug en Vaardig '67.

De loting werd verricht door Sjaak Swart tijdens het FOX Sports & Eredivisie Voetbalfestival in de Jaarbeurs in Utrecht. Er werden 56 amateurclubs aan elkaar gekoppeld, die het in het weekend van 17 en 18 augustus tegen elkaar op zullen gaan nemen.

Het Leekse V.E.V. '67 schommelt al een tijdje heen en weer tussen de 1e en 2e klasse in het zaterdagvoetbal. Promotie, degradatie, een kampioenschap en opnieuw degradatie volgden elkaar de laatste jaren op. Afgelopen jaar werd nog wel de finale van de nacompetitie gehaald maar een 6-0 nederlaag tegen Blauw-Wit '34 voorkwam promotie naar de 1e klasse. Silvolde treft dus uiteindelijk een zaterdag 2e klasser. Aan de zwart-witten de uitdaging om de tweede kwalificatieronde te halen.

De 28 winnaars en de twaalf amateurverenigingen uit de Tweede Divisie zullen eind augustus/begin september in de kokers gaan voor de loting van de tweede kwalificatieronde. De exacte datum voor die loting wordt later bekend; de tweede kwalificatieronde zal tussen 24 en 26 september gespeeld worden.