In het laatste thuisduel van dit seizoen in hoofdklasse A moest Silvolde het opnemen tegen MSC/Amslod uit Meppel. Voor de thuisploeg stond er niets meer op het spel maar voor de gasten nog wel om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen. Bij Silvolde stonden enkele spelers in de basis die na deze wedstrijd afscheid namen van het eerste van de zwartwitten. Het ging hierbij om Rick Bouwmeister, Roy Bouwman en Wesley Althoff. Het zou ook de laatste wedstrijd zijn geweest voor Alex Tempels maar door de rode kaart van vorige week was dat al zijn laatste competitiewedstrijd.

De wedstrijd begon van beide kanten erg rustig. De gasten uit Meppel gingen voor een punt dat genoeg zou zijn om de nacompetitie te ontlopen. De thuisploeg zorgde er ook voor dat het tempo niet al te hoog was waardoor er voor het publiek niet veel te beleven viel. Het eerste gevaarlijke moment ontstond toen Justin Benjamins een aanval opzette en de bal kaatste op Camiel Fidom die de bal klaar legde maar keeper Stan ten Vaarwerk was paraat en ranselde de bal uit doel. Na een kwartier het eerste moment voor Silvolde toen Roel Gebbinck de bal goed binnen hield en voorgaf op Kelvin Meijer maar hij kopte net over het doel. Daarmee was de koek op voor de eerste helft en gingen beide teams met een 0-0 stand naar de kleedkamer. Hopelijk zou de tweede helft meer brengen.

In de 47ste minuut kwam Rick Bouwmeister goed vrij en hij probeerde met een leep balletje de doelman Raimon Benjamins te verschalken maar Stef Beute bracht koppend redding op de doellijn. Kort daarna was het Jim Veltmaat die aan de andere kant de bal naast schoof. Na een uur mocht aanvoerder Jaël Krosse naar de kant voor Jorik te Kaat. In de 62ste minuut ging Rick Bouwmeister op avontuur bij de achterlijn maar zijn schot trof geen doel. Een minuut later aan de andere kant kreeg Noah Schuurman een geweldige kans maar hij schoot veel te slap binnen waardoor de bal nog voor de lijn geruimd kon worden. Ook doelman Stan ten Vaarwerk werd in de zeventigste minuut nog even getest door Noah Schuurman maar dit was opnieuw geen probleem.

In de 72ste minuut werd er afscheid genomen van Wesley Althoff en Roy Bouwman. Ze werden beide bedankt voor hun jarenlange inzet bij Silvolde 1 en konden gezamenlijk terugkijken op een mooie carrière bij de zwartwitten. Hun vervangers waren Lucas ter Maat en Evert Römer. Kort na deze publiekswissel kwam MSC toch op voorsprong. Bij een rommelige situatie voor het doel tastte Gijs Hakvoort mis en was Camiel Fidom attent om dit cadeautje gretig uit te pakken en de 0-1 stond op het scorebord. In het laatste kwartier probeerde Silvolde nog wel het tij te keren maar slaagde daar niet in waardoor de laatste thuiswedstrijd in de hoofdklasse van dit seizoen uitdraaide op een teleurstellende nederlaag. MSC speelde zich hiermee veilig en Silvolde beëindigde de competitie op een zevende plek. Ook van Rick Bouwmeister werd na afloop afscheid genomen door speaker Guus Haank die hem bedankte en tevens de vele doelpunten memoreerde die Rick voor Silvolde in de loop der jaren heeft gescoord.

Er volgt nu nog een wedstrijd op zaterdag 8 juni waarin op feestelijke wijze afscheid wordt genomen van een andere speler die jarenlang de kleuren van Silvolde verdedigd heeft, Alexander Tempels. Het duel tussen Silvolde en een combinatieteam van oud sterren van Dinxperlo en Silvolde begint om 19.30 uur op sportpark De Munsterman en Alex verdient het om op een geweldig manier in het zonnetje te worden gezet.

Opstelling Silvolde: Stan ten Vaarwerk, Wesley Althoff (Lucas ter Maat 72’); Pim Olthuis; Gijs Hakvoort; Mike van Aken; Roel Gebbinck; Chiel Terhorst; Roy Bouwman (Evert Römer 72’); Rick Bouwmeister; Kelvin Meijer; Jaël Krosse (Jorik te Kaat 62’)