RKZVC - Silvolde-21

Vandaag speelde Silvolde de laatste uitwedstrijd van deze competitie en wel de Achterhoekse derby in Zieuwent tegen RKZVC. Voor Silvolde stond er niets dan de eer op het spel maar voor de tegenstander was dat anders. RKZVC had alleen baat bij winst om in de titelrace te blijven met DEM, SDO en Hoogeveen. Dus de ingrediënten voor een leuke pot voetbal waren er wel degelijk. Trainer Van Beukering moest het vandaag doen zonder Ischa Krosse die vader was geworden.

Silvolde startte sterk door meteen vanaf het begin de druk op te voeren op de tegenstander. Dat had al snel resultaat want in de vierde minuut mocht Silvolde via Roy Bouwman een vrije trap nemen. Hij plaatste de bal zeer zuiver op het hoofd van Wouter Ebbers die al snel binnenkopte en de bezoekers op 0-1 zette. RKZVC schrok hier duidelijk van en probeerde zo snel mogelijk de achterstand weg te werken. In de 11de minuut kreeg Sjors Storkhorst een prima kans maar hij schoof de bal naast het doel van Stan ten Vaarwerk. Het spel golfde op en neer en was voor de neutrale toeschouwer alleszins acceptabel. In de 18de minuut leek de gelijkmaker dan toch te vallen toen Waldo Rhebergen met een verwoestende uithaal vanaf 25 meter de onderkant van de lat raakte waarna de bal terug het veld in sprong. Daar kroop Silvolde dus door het oog van de naald.

Na 22 minuten probeerde Kelvin Meijer het met een goede individuele actie maar hij strandde op doelman Huib Jonkman. Ook na een half uur spelen kreeg Silvolde een mooie gelegenheid in de persoon van Roy Bouwman maar ook hij zag zijn schot gekeerd worden door de doelman van RKZVC. Vier minuten later lag de bal wel in het net voor RKZVC. Steffen IJzereef kon vrij opkomen en knalde de bal hard op het doel. Stan ten Vaarwerk wist de bal te keren maar de rebound was voor de attente Sjors Storkhorst die beheerst de gelijkmaker scoorde.. Kort daarna mocht IJzereef naar de kant voor Remco Buiting. Silvolde bleef aanvallend gevaarlijk en kreeg in de 38ste minuut een hoekschop. Mike van Aken bereikte Rick Bouwmeister bij de tweede paal maar zijn volley was een prooi voor de keeper van RKZVC. In de 43ste minuut ging Rick Bouwmeister aan de haal en zijn harde voorzet kwam bij Kelvin Meijer die keihard inschoot maar recht op doelman Jonkman waardoor de gelijke stand bleef. Het venijn zat echter in de laatste minuut van de eerste helft toen Alex Tempels na een ongelukkige botsing tegenstander Toby Bokkers onbedoeld raakte maar arbiter Remco Schul vond het toch een rode kaart waardoor Silvolde de tweede helft met 10 verder moest.

RKZVC - Silvolde-27
    RKZVC - Silvolde-11

In de rust werd er tijd genomen om het strijdplan voor de tweede helft door te nemen. Silvolde bleef goed meedoen maar in de 57ste minuut was het Joey Belterman die gevaarlijk door kwam maar doelman Stan ten Vaarwerk was paraat. Een minuut later was het aan de andere kant bijna raak toen een vrije trap van Roy Bouwman door Gijs Hakvoort net over werd gekopt. In de tegenstoot was het aan de andere kant gevaarlijk maar Joey Belterman schoot te zacht waardoor Stan ten Vaarwerk gemakkelijk redding kon brengen. Roel Gebbinck werd daarna vervangen door Evert Römer. Er was inmiddels een uur gespeeld en Silvolde kreeg opnieuw een vrije trap. Roy Bouwman belastte zich hiermee en keeper Jonkman had moeite met zijn harde schot en in de rebound werd tot twee keer toe gemist door Silvolde. Kort daarna maakte Roy Bouwman plaats voor Chiel Terhorst.

Silvolde bleef aandringen met 10 man en kreeg in de 65ste minuut een hoekschop. Rick gooide de bal voor en na de scrimmage die ontstond drukte Mike van Aken de bal over de lijn. Arbiter Schul floot voor een doelpunt maar na protesten ging hij toch naar zijn assistent en op advies van hem draaide hij zijn beslissing terug en bleef de stand 1-1. De thuisploeg probeerde het wel maar echte grote kansen kregen zij ook niet omdat de verdediging van Silvolde goed stond. Na 69 minuten werd een steekbal van Kelvin Meijer op Rick Bouwmeister door de verdediging goed onderschept. Inmiddels was Wout Blasman ingevallen aan de kant van de thuisploeg en kreeg een goede kans in de 72ste minuut maar hij miste. Jorik te Kaat kwam ondertussen voor Rick Bouwmeister. Tien minuten voor het einde kreeg Joey Belterman opnieuw een grote kans maar hij schoot hard in het zijnet. Vlak voor tijd kreeg Evert Römer nog een mogelijkheid maar zijn inzet ging net over waardoor deze derby eindigde in 1-1.

RKZVC - Silvolde-29

Door dit gelijke spel blijft Silvolde op plek 7 en zijn de titelkansen voor RKZVC verdwenen. Volgend seizoen staat deze mooie derby dus opnieuw op de kalender en kunnen we opnieuw genieten in de hoofdklasse van vier wedstrijden in de Achterhoek waarbij Silvolde betrokken is. Volgende week wordt het seizoen afgesloten met een thuiswedstrijd tegen MSC/Amslod uit Meppel en die wedstrijd begint om 14.00 uur op De Munsterman.

Opstelling Silvolde: Stan ten Vaarwerk; Gijs Hakvoort; Pim Olthuis; Mike van Aken; Wouter Ebbers; Alex Tempels; Roel Gebbinck (Evert Römer 59’); Roy Bouwman (Chiel Terhorst 64’); Rick Bouwmeister (Jorik te Kaat 72’); Kelvin Meijer; Jaël Krosse.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje aan de redactie)

Klik hier voor meer foto's