b_300_0_16777215_00_images_stories__images_personen_waard_de_mathijs_p1cnpvjca4l24i451oh7basjrf1.jpg

Met Mathijs de Waard heeft Dennis van Beukering er voor het nieuwe seizoen een versterking bij. Wie is Mathijs de Waard en waarom komt hij naar Silvolde?

Mathijs de Waard voetbalt al zijn hele leven bij het Doetinchemse D.Z.C.'68. Dat wil zeggen op één jaar na dan. Als jeugdspeler heeft hij één seizoen bij grote broer v.b.v. De Graafschap gespeeld. Als geboren en getogen Doetinchemmer doorliep hij bij D.Z.C.'68 alle jeugdselecties om uiteindelijk te eindigen in het eerste elftal.

Behalve als actief speler zien we Mathijs ook terug als trainer. Behalve gasttrainer bij de Pelota Academy is Mathijs ook jeugdtrainer bij zijn eigen club D.Z.C.'68 en bij de jeugd van De Graafschap. En juist bij dat laatste wringt de voetbalschoen van Mathijs. Lid zijn van D.Z.C.'68 betekent spelen op zaterdag. Dat geldt echter ook voor het begeleiden van De Graafschap JO15. Ook dit vindt vooral op de zaterdag plaats.

"Dit seizoen was het al vaak lastig om bij D.Z.C.'68 te spelen. Ik kan er vaak niet bij zijn i.v.m. mijn trainers activiteiten bij De Graafschap." Noodgedwongen stoppen leek dan ook een gevolg. "Met Steven (trainer D.Z.C.'68 1) had ik echter afgesproken om toch door te gaan en er bij te zijn op de momenten dat het kon." Zo was Mathijs er afgelopen zaterdag weer bij en mocht hij starten in de basis. "Praktisch gezien was het spelen op zaterdag niet te combineren met het trainersschap bij De Graafschap. Ik wilde dus eigenlijk stoppen." Dennis van Beukering kwam dit ter ore en zocht contact met Mathijs.

"Ik heb een prima gesprek gehad met Dennis. Spelen op zondag en in de hoofdklasse zie ik als een mooie uitdaging. Ik wil kijken of ik op dit niveau ook mee kan." Silvolde is geen onbekende voor Mathijs. "Ik heb ze een paar keer zien spelen en in de finale van de Achterhoekcup speelden we nog tegen ze. En natuurlijk is de terugkerende Wout Blasman ook geen onbekende voor mij. Silvolde is een club waar het eerste elftal gezelligheid en presteren goed met elkaar kan combineren".

De 23-jarige Mathijs ziet zichzelf vooral als verdedigende middenvelder. "Ik ben een echte teamspeler die zich makkelijk kan wegcijferen voor het teambelang. Ballen afpakken en inleveren bij andere creatievere spelers is wel een sterk punt van mij."

We willen Mathijs alvast veel plezier toewensen op de Munsterman. Maar eerst, met handhaving, het seizoen goed afsluiten bij DZC'68 en daarna de volgende uitdaging aangaan in de zondaghoofdklasse. Tot volgend seizoen Mathijs!