b_300_0_16777215_00_images_stories__images_personen_tempels_alexander_alexafscheidwed.jpg"Wat was ik blij verrast en wat vind ik het een hele eer dat ik een afscheidswedstrijd krijg aangeboden van de club, een heel  mooi gebaar" Met die woorden begint Alexander Tempels zijn verhaal. "Harold, Jaël, Ischa, Pim en Marco kwamen naar mij toe en vertelden het mij". Daarna is er uiteraard het e.e.a. in gang gezet. Onder andere door Alexander zelf.

"Ik heb ervoor gekozen om een combinatie te maken van voetballers waarmee ik op het veld heb samen gevoetbald. Zowel voetballers uit Silvolde als van Dinxperlo. Met deze selectie spelen we tegen het huidige eerste elftal. We gaan proberen om ons kranig te weren😉", aldus Alexander

U had het ondertussen waarschijnlijk al begrepen. Op zaterdag 8 juni om 19.30 uur is er op de Munsterman de afscheidswedstrijd van Alexander Tempels. De wedstrijd gaat tussen het huidige Silvolde  tegen een combinatie elftal van oud-sterren van Dinxperlo en Silvolde waar ik ooit mee heb gevoetbald.

Het is de bedoeling om 2x 30 minuten te spelen. "Iedereen die mij kent weet dat het een serieuze wedstrijd gaat worden omdat ik (nog steeds) niet tegen mijn verlies kan," laat Alexander de spelers in zijn uitnodiging alvast weten. Om ons niveau lang hoog te houden, afhankelijk van beschikbaarheid en vorm, gaan we waarschijnlijk spelen in 2 teams.

Jos Heutinck en Mark Schepers zullen de coaches van ons elftal zijn. Wijnand Rutgers hanteert de fluit en Bertus is een van de grensrechters. Stadionspeaker is Frans Schepers. Na afloop is er uiteraard in de kantine een gelegenheid om een biertje te drinken.

De 36-jarige, nog steeds topfitte, Alexander vindt het na 11 seizoen Silvolde mooi geweest. Vanuit de jeugd van Dinxperlo werd Alexander gescout door De Graafschap. Toen uiteindelijk bleek dat daar niet zijn toekomst lag keerde hij in 2004 terug naar Dinxperlo. In vier seizoen met Dinxperlo in de 4e klasse was hij goed voor 24 doelpunten. Contacten met Silvolde waren er volop en in 2008 kwam de enigszins verwachte overstap naar Silvolde. Hij startte met Silvolde in de 3e klasse. Silvolde eindige als tweede. Een memorabele nacompetitie verliep mede dankzij maar liefst 6 doelpunten van Alexander zelf zeer succesvol. De beslissingswedstrijd op 1 juni 2009 in Groesbeek tegen Leones zal Alexander voor altijd bij blijven. In de reguliere speeltijd miste hij nog een strafschop maar met de 4-2 en de 5-2 in de verlenging besliste hij de wedstrijd definitief in het voordeel van Silvolde. Promotie naar de tweede klasse was een feit. Na drie seizoen en 24 doelpunten in competitie en nacompetitie volgde in 2012 promotie naar de 1e klasse. Wederom drie jaar later gevolgd door promotie in 2015 naar de hoofdklasse.

Tussen al deze veldvoetbalzaken door promoveerde Alexander met de Silvoldse zaalvoetbalvereniging Brasil '77 ook nog een keer naar de 1e divisie. Het op één hoogste zaalvoetbal niveau in Nederland en een historische hoogtepunt voor FC Brasil '77.  Kortom de geslepen voetballer kan terugkijken op een prachtige voetbalcarriere. Bij deze willen wij Alexander bedanken voor 11 prachtige voetbaljaren bij Spcl. Silvolde. DANK JE WEL "LEX"!!

We hopen dat je nog tot in lengte van jaren in welke vorm of functie dan ook betrokken blijft bij onze club.