b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20182019_senioren_silvolde1_20190513purmersteijnuit_Medium.jpgSilvolde 1 begon aan de wedstrijd in Purmerend zonder Rick Bouwmeister, die vorige week tegen DEM een enkelblessure had opgelopen. Gijs Hakvoort, die enkele duels had gemist vanwege een ribblessure begon op de bank. Balsponsor was Silvoldenaar Fred Toebes, die zowel Purmersteijn als Silvolde sponsort.

Silvolde begon goed aan de wedstrijd en na 20 minuten opende Jorik te Kaat de score.  Na een aanval over meerdere schijven kreeg hij de bal aangespeeld op de rechtervleugel. Hij sneed naar binnen en draaide vanaf de rand van het strafschopgebied de bal heel fraai met links in de verste bovenhoek. 0 - 1 was ook de ruststand. Purmersteijn-spits Dyllandro Panka maakte in de 67e minuut de gelijkmaker. Beide teams konden leven met de puntendeling.

Door het gelijkspel blijft Silvolde op plaats 7 op de ranglijst en de kleine kans op de derde periodetitel was daarmee verkeken. Met nog twee wedstrijden te gaan is het uiterst spannend in de top waar vier teams om het kampioenschap strijden en de laatste weken steeds weer punten verliezen. Volgende week speelt Silvolde in Zieuwent tegen RKZVC. Voor de Zieuwentenaren staat er nog veel op het spel. Niet alleen het kampioenschap, maar ook een eventuele plek in de nacompetitie voor promotie. De ploeg van Wout Blasman speelde vandaag moeizaam gelijk en heeft 4 punten achterstand op koploper DEM, dat als enige van de top-4 won.

Opstelling:
Stan ten Vaarwerk, Mike van Aken, Pim Olthuis, Wouter Ebbers, Alexander Tempels, Ischa Krosse (Chiel Terhorst 81'), Jaël Krosse, Roel Gebbinck, Roy Bouwman, Evert Römer (Kelvin Meijer 62'), Jorik te Kaat (Gijs Hakvoort 70').

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)
Klik hier voor meer foto's