b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

We zijn in een fase van de competitie beland, dat er meer teams onder Silvolde staan dan er boven. Zo ook vpv Purmersteijn, oftewel Verenigde Purmerender Voetbalverenigingen Purmersteijn. Het team uit Purmerend heeft 34 punten uit 27 duels. Silvolde staat momenteel op 40 punten. Vorige week verloren de Noordhollanders de uitwedstrijd tegen koploper Hoogeveen met 1-0 en twee spelers met een rode kaart.

De thuiswedstrijd tegen de Purmerenders zat vol spanning en sensatie. Silvolde kwam met 0-2 achter, maakte gelijk, kwam weer op achterstand en door doelpunten van Kelvin Meijer en Rick Bouwmeister werd met 10 man alsnog de 4-3 zege behaald.

Het is toch gauw een uur en drie kwartier flink doorgassen, maar dan ben je ook in Purmerend, de geboorteplaats van o.a. oud-Graafschapper Yuri Rose en Hans Klok, maar die kan niet voetballen. Wel toveren. Purmersteijn wordt getraind door Martin van Ophuizen, die na een carrière in het profvoetbal (o.a. AZ) terugkeerde naar zijn bakermat.

Silvolde 1 kan niet beschikken over Rick Bouwmeister, die in de wedstrijd van vorige week een enkelblessure heeft opgelopen. Ook zijn Lucas ter Maat en Maarten Cohen nog geblesseerd.