Vandaag stond er voor Silvolde opnieuw een zware tegenstander klaar op De Munsterman. Koploper DEM uit Beverwijk kwam op bezoek en had er natuurlijk alle baat bij om geen puntverlies te lijden. Maar Silvolde is aan een goede serie bezig en wilde die natuurlijk graag voortzetten. Doelman Marco Olthuis was nog niet fit genoeg dus stand-in Stan te Vaarwerk stond wederom onder de lat. Ook verdediger Gijs Hakvoort was nog te geblesseerd om ingezet te worden. Daarbij komen ook nog steeds de geblesseerden Lucas ter Maat en Maarten Cohen dus de technische staf van trainer Dennis van Beukering had weer een mooie puzzel om op te lossen.

Silvolde begon gecontroleerd aan de wedstrijd en wilde niet meteen in het mes van de tegenstander lopen die met een aantal zeer snelle mannen supersnel kunnen omschakelen. Toch kreeg Timo Wolters in de zesde minuut al een goede kans maar goed keeperswerk van Stan ten Vaarwerk zorgde ervoor dat er niets gebeurde. Ook de rebound voor Richie Owusu-ansah ging ruim naast. Maar de eerste waarschuwing was uitgedeeld. DEM bleef sterker in de beginfase en Anthony van Dongen kreeg in de 11de minuut een vrije kopkans maar deed daar niets mee. In de tegenstoot was het Rick Bouwmeister die Evert Römer aan het werk zette maar zijn schot werd net voldoende aangeraakt om naast te gaan. Daarna bleef Silvolde geduldig loeren op mogelijkheden en gaf het zelf eigenlijk niet veel weg. In de 28ste minuut viel uit het niets de bal goed voor de voeten van Roy Bouwman die met een zwabberbal vanaf ruim twintig meter doelman Swen Verswijveren het nakijken gaf 1-0.

In de tegenaanval was het DEM dat via Van Dongen een goede kans kreeg maar keeper Stan ten Vaarwerk was attent en maakte de kans onschadelijk. DEM bleef op zoek naar de gelijkmaker en na 39 minuten werd Pim Olthuis op snelheid afgetroefd door Van Dongen en ook nu weer was het Stan ten Vaarwerk die op zijn hoede was en de kans voor de koploper om zeep hielp. Dat was eigenlijk ook het enige wapenfeit tot aan het rustsignaal zodat Silvolde met een 1-0 voorsprong naar de kleedkamer ging.

IMG_0063
    IMG_0018

In de tweede helft kwamen beide teams ongewijzigd op het veld en kreeg Silvolde in de 50ste minuut een nieuwe kans. Evert Römer brak uit en gaf de bal op tijd naar Roy Bouwman. Zijn inzet ging echter ruim over. In de 56ste minuut volgde er een dubbele wissel en kwam Jaël Krosse voor Roel Gebbinck en loste Chiel Terhorst Ischa Krosse af. Even leek het erop dat DEM hiervan ging profiteren doordat het in het veld bij Silvolde eventjes niet helemaal goed stond maar vrij snel werd de draad weer opgepakt en werd het gevaar in de kiem gesmoord. In de 68ste minuut had Silvolde geluk toen Richie Owusu-ansah een geweldige kans kreeg op de gelijkmaker maar hij zag zijn inzet op de paal belanden buiten bereik van doelman Ten Vaarwerk.

De druk van de koploper werd steeds groter en in de 73ste minuut kreeg Van Dongen een enorme kans maar hij schoot veel te slap. Kort daarna moest Kelvin Meijer plaatsmaken voor Jorik te Kaat. In de slotfase kreeg Silvolde nog 2 geweldige kansen om het duel definitief te beslissen. Eerst was het Evert Römer die Rick Bouwmeister diep stuurde maar hij had het vizier niet scherp. Een minuut later was het Roy Bouwman die zich goed vrij speelde en opnieuw Rick Bouwmeister een goede kans bood maar weer schoot hij over. Ook DEM bleef naarstig op zoek naar de verdiende gelijkmaker en ruim in blessuretijd leek dat te gaan lukken maar het schot van Van Dongen draaide net over de kruising waardoor de eindstand 1-0 bleef in het voordeel van de thuisploeg.

IMG_0013

Door deze zege en de andere uitslagen steeg Silvolde naar de 7de plek en zal het volgende week een zeer lastige uitwedstrijd moeten spelen in Purmerend tegen vv Purmersteijn. We hopen natuurlijk allemaal dat de goede serie doorgaat en weer met drie punten in de tas naar de Achterhoek kan worden teruggereisd. De wedstrijd in Purmerend begint om 14.00 uur.

Opstelling Silvolde: Stan ten Vaarwerk; Wouter Ebbers; Ischa Krosse (Chiel Terhorst 56’); Pim Olthuis; Mike van Aken; Roel Gebbinck (Jaël Krosse 56’); Alex Tempels; Kelvin Meijer (Jorik te Kaat 79’); Roy Bouwman; Rick Bouwmeister; Evert Römer.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje aan de redactie)

Klik hier voor meer foto's