b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Het is alweer even geleden, maar wat was het een mooi paasweekend op De Munsterman. Zes broodnodige punten en Everts wondergoal, die de wereld over ging. Even een compliment voor Stan ten Vaarwerk, de uitstekende stand-in van eerste keeper Marco. Hij hield lang de nul en werd alleen tegen Hoogeveen geklopt door een stuiterbal.

Silvolde 1 speelt tegen DEM. Volledig is de verenigingsnaam Rooms Katholieke Voetbalvereniging Door Eendracht Macht. DEM komt uit Beverwijk. Dat ligt even boven IJmuiden op zo’n twee uur rijden van Silvolde. De club heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in de selectie en de langverwachte promotie was afgelopen seizoen een feit, nadat de Wijkers door het terugtrekken van Jong De Graafschap een ultieme kans kregen.

De promovendus doet het natuurlijk uitstekend in het eerste jaar hoofdklasse. De blauwwitten staan bovenaan en waren heel blij met de winst van Silvolde op Hoogeveen. Ze hebben kans op het kampioenschap en ook het winnen van de derde periode is in beeld. Trainer van DEM is Arvid Smit, die zo’n 15 jaar geleden voor De Graafschap speelde. Hij heeft in december zijn contract met twee seizoenen verlengd en is ook assistent-trainer bij Telstar. In Beverwijk verloor Silvolde met 2-0 door doelpunten van voormalig Ajax-talent Cerilio Cijntje.

Bij Silvolde zijn geblesseerd Lucas ter Maat en Maarten Cohen. Het meespelen van Gijs Hakvoort is onzeker. Marco Olthuis neemt op de bank plaats.