Het tweede duel van dit paasweekeinde moest Silvolde aantreden tegen de grote titelkandidaat Hoogeveen. Na de winst op zaterdag tegen Be Quick 1887 wederom een zware wedstrijd tegen de ploeg met het minste puntverlies tot nu toe. Trainer Van Beukering kon vandaag geen beroep doen op Gijs Hakvoort (gekneusde rib) maar de rest van de selectie was wel beschikbaar. Doelman Marco Olthuis was echter nog niet wedstrijdfit dus opnieuw stond Stan ten Vaarwerk in de basis.

Silvolde begon sterk aan het duel en zette meteen druk op de tegenstander uit Hoogeveen. In de tweede minuut kreeg de thuisploeg al de eerste mogelijkheid toen Rick Bouwmeister op rechts een goede voorzet had op Kelvin Meijer maar hij kopte recht in de handen van doelman Nick Borgman. Silvolde bleef goed werk afleveren in de beginfase en na 15 minuten kreeg Silvolde een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Evert Römer werd in het 16-metergebied in de rug geduwd en de scheidsrechter floot voor een strafschop. Roy Bouwman belastte zich hiermee maar schoot de bal vanaf elfmeter hoog over. Weg kans op een voorsprong. In de 23ste minuut wist Rick Bouwmeister de bal bij Evert Römer te krijgen die hem prima aflegde op Kelvin Meijer maar ook hij mikte net te hoog. Meteen daarna lastte de scheidsrechter een drinkpauze in.

Na de drinkpauze werden de rollen omgedraaid en werd Hoogeveen sterker. Eerst was het Daniel Manning die weg kon maar via Stan ten Vaarwerk werd het een corner die niets opleverde. In de 27ste minuut viel het doelpunt wel toen Björn Zwikker vanaf het middenveld niets in de weg werd gelegd en vrijuit kon aanleggen. Hierop moest Stan ten Vaarwerk het antwoord schuldig blijven en kwamen de gasten op 0-1. Silvolde raakte een beetje van slag en zag in de 33ste minuut opnieuw Björn Zwikker nu vanaf de zijkant aanleggen maar dit keer ging de bal hoog over. Toch kreeg het publiek niet het gevoel dat de wedstrijd al gespeeld was maar de ruststand was wel 0-1 in het voordeel van Hoogeveen.

IMG_0019
    IMG_0021

In de tweede helft kwam Jorik te Kaat voor Roy Bouwman en moest Silvolde dus snel de opgelopen achterstand zien weg te werken. Toch was het Hoogeveen dat in de 50ste minuut gevaarlijk was via Sadik Spijodic maar hij mikte in het zijnet. Inmiddels was ook Jaël Krosse in het veld gekomen voor Roel Gebbinck. In de 59ste minuut had Silvolde geluk toen invaller Resmon Roemahlewang de bal op de lat liet belanden. Silvolde kreeg weer wat meer vat op het spel en Rick Bouwmeister probeerde het in de 61ste minuut maar hij krulde de bal net over het doel van keeper Borgman. Een paar minuten later stond Evert Römer aan de basis toen hij de bal keurig aflegde op Ischa Krosse maar ook hij mikte over. Kort daarna werd Wouter Ebbers vervangen door Chiel Terhorst.

In de 73ste minuut stond Chiel Terhorst aan de basis van een geweldige aanval. Hij speelde de bal cross op Rick Bouwmeister die de bal in een keer voorgaf op Evert Römer die vervolgens van dichtbij prima afrondde 1-1. Op dat moment zeker een verdiende gelijkmaker. Hoogeveen bleef nog steeds op de counter loeren maar de verdediging gaf zeer weinig weg. Na 76 minuten probeerde Rick Bouwmeister doelman Borgman te verschalken maar de keeper reageerde attent en tikte de bal uit de bovenhoek. In de 80ste minuut kreeg dezelfde Rick Bouwmeister een geweldige kans om de voorsprong op het scorebord te zetten. Evert Römer gebruikte zijn sterke lichaam goed en bood Bouwmeister vrije doortocht richting doel. Helaas was de inzet te slap van Bouwmeister en kon keeper Borgman gemakkelijk redding brengen.

In de slotfase zette Hoogeveen nog eens aan om toch de winst mee te nemen en toen in de 83ste minuut Saber Hendriks op links goed doorkwam was het Stan ten Vaarwerk die met een prima redding deze kans om zeep hielp. Silvolde moest steeds verder terug tot de 87ste minuut. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Evert Römer die ruim voor de middenlijn de bal kreeg en zag dat doelman Borgman te ver voor zijn doel stond. Zijn uithaal had voldoende richting en snelheid waardoor de bal ongehinderd in het doel kon rollen 2-1. Een fantastisch doelpunt dat de zege veilig zou moeten stellen. Hoogeveen probeerde in de resterende tijd nog iets te forceren maar de defensie kwam niet echt meer in gevaar. Toen de scheidsrechter voor het einde floot was de vreugde natuurlijk overweldigend bij alle spelers en staf waardoor dit paasweekeinde de volle buit heeft opgeleverd en Silvolde ver weg is gekomen van de onderste regionen.

IMG_0048

Het komende weekeinde speelt Silvolde niet, maar op 5 mei zal het thuis aan moeten treden tegen de koploper RKVV DEM uit Beverwijk. En weer een geweldige ontmoeting om 14.00 uur op sportpark De Munsterman en we gaan kijken of ook deze tegenstander zonder punten naar huis gestuurd kan worden. Alle ingrediënten voor opnieuw een spektakelstuk zullen aanwezig zijn.

Opstelling Silvolde: Stan ten Vaarwerk; Wouter Ebbers (Chiel Terhorst 66’); Pim Olthuis; Mike van Aken; Roel Gebbinck (Jaël Krosse 59’); Ischa Krosse; Alex Tempels; Roy Bouwman (Jorik te Kaat 46’); Rick Bouwmeister; Kelvin Meijer; Evert Römer.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje aan de redactie)

Klik hier voor meer foto's