De eerste wedstrijd van het paasweekeinde moest Silvolde aantreden tegen opnieuw een concurrent namelijk Be Quick 1887 uit Haren (Gr.). Winst op deze tegenstander zou Silvolde in ieder geval wat meer lucht opleveren ten opzichte van de onderste regionen. Dat dit niet eenvoudig zou gaan blijkt wel uit het 0-0 gelijkspel uit de eerste wedstrijd van beide teams. Trainer Van Beukering zag dat doelman Marco Olthuis weer bij de wedstrijdselectie aansloot maar nog niet in het doel stond. Ook Wouter Ebbers nam weer plaats op de bank. Op een stralende paaszaterdag leek het dus een prima dag te kunnen gaan worden.

De wedstrijd begon aftastend van beide kanten waarbij Be Quick iets meer in balbezit was dan de thuisploeg. Dit leverde echter geen gevaarlijke momenten op voor het doel van keeper Stan ten Vaarwerk. Toch waren het de gasten die het eerste kansje kregen maar de spits Arnoud Bentum was te verrast door de ruimte die hij kreeg om te koppen en de kans was voorbij. In de 12de minuut kwam Silvolde gevaarlijk voor het doel van Be Quick maar de inzet van Roel Gebbinck werd net voldoende aangeraakt waardoor het een hoekschop werd die niets opleverde. Na een kwartier kwam Silvolde goed weg nadat Rick Bouwmeister vanaf het middenveld de bal inleverde bij Arnoud Bentum maar opnieuw was de spits niet in staat het doel van Silvolde te bestoken. Silvolde kreeg langzamerhand wat meer grip op de tegenstander en kreeg in de 27ste minuut loon naar werken. Een hoekschop van Roy Bouwman werd bij de eerste paal doorgekopt en belandde voor de voeten van Rick Bouwmeister bij de tweede paal die gretig afdrukte en Silvolde op voorsprong zette 1-0.

Iets meer na het eerste half uur zag Evert Römer dat doelman Robert Smit wel erg ver voor zijn doel stond maar zijn schot van 30 meter ging net over het doel. Silvolde wilde snel doordrukken en kreeg daar uitstekende mogelijkheden voor. Evert Römer stuurde Rick Bouwmeister weg maar die stuitte op een attente doelman Smit. Nauwelijks een minuut later was het opnieuw Rick Bouwmeister die de bal richting linker bovenhoek stuurde maar met een uiterste strekking wist keeper Smit erger te voorkomen en ook de rebound van Kelvin Meijer leverde niets op. Silvolde bleef drukken en de volgende aanval leverde bijna de 2-0 op maar de goede voorzet van Rick Bouwmeister op het hoofd van Kelvin Meijer werd wederom door een uitstekende reactie van keeper Smit onschadelijk gemaakt. Kansen genoeg dus om de voorsprong uit te breiden maar uiteindelijk gingen beide teams naar de kleedkamer met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

10-EOS-70D__2019_04_20_00029392
    16-EOS-70D__2019_04_20_00028901

In de tweede helft wilde Be Quick natuurlijk snel de gelijkmaker op het bord krijgen maar verder dan een schot van 25 meter in de 53ste minuut kwamen ze niet want de bal verdween ruim over het doel van Stan ten Vaarwerk. In de 67ste minuut kreeg Evert Römer een grote kans na een foutje in de verdediging van Be Quick maar zijn harde schuiver verdween naast het doel. Twee minuten later leek het dan toch te lukken toen Rick Bouwmeister met een fantastische voorzet Evert Römer wist te bereiken maar met een geweldige redding wist doelman Smit van Be Quick de kopbal van dichtbij te keren. Het zat dus ook niet echt mee voor de zwartwitten. De gasten gingen wat opportunistischer spelen en de druk werd steeds groter. Echte kansen leverde dit echter niet op maar de dreiging van een tegendoelpunt werd wel steeds groter.

Na 75 minuten stuurde Kelvin Meijer de inmiddels ingevallen Jorik te Kaat weg en zijn voorzet op Evert Römer werd net op tijd door een verdediger weggewerkt. Silvolde moest echter steeds verder terug maar de verdediging hield stand. In de 86ste minuut probeerde Kelvin Meijer vanaf de middenlijn de doelman te verschalken maar de bal ging ruim naast. Het slotakkoord was voor de thuisploeg toen ver in de extra tijd eerst Roel Gebbinck alleen op doelman Smit afging maar zijn schot spatte uiteen op de kruising. De rebound kwam voor de voeten van Kelvin Meijer maar zijn inzet werd door de doelman gepareerd waarna de tweede rebound door Jorik te Kaat opnieuw strandde op doelman Smit. Kort daarna werd het duel beëindigd door arbiter Michielsen en had Silvolde een benauwde zege veilig gesteld en drie punten aan zijn totaal toegevoegd.

23-EOS-70D__2019_04_20_00029128

Op tweede Paasdag komt Hoogeveen naar Silvolde en moet de thuisploeg proberen punten te pakken tegen de ploeg die de minste verliespunten heeft in de hoofdklasse. Dit zal zeker geen gemakkelijke opgave worden maar na vier overwinningen op rij is het moreel in de ploeg natuurlijk opperbest en zal na 90 minuten moeten blijken of de ploeg van trainer Van Beukering de goede serie heeft kunnen voortzetten. De wedstrijd begint om 14.00 uur op sportpark De Munsterman.

Opstelling Silvolde: Stan ten Vaarwerk; Gis Hakvoort; Pim Olthuis; Mike van Aken; Ischa Krosse (Chiel Terhorst 64’); Alex Tempels; Kelvin Meijer; Roy Bouwman (Jorik te Kaat 71’); Roel Gebbinck; Evert Römer (Jaël Krosse 80’); Rick Bouwmeister.

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje aan de redactie)

Klik hier voor meer foto's