b_300_0_16777215_00_images_stories__images_seizoenen_20182019_senioren_silvolde1_20190414_fortuna_uit_Fortuna_Medium.jpgSilvolds eerste behaalde een uitermate belangrijke overwinning in Wormerveer tegen de plaatselijke concurrent Fortuna. Trainer Dennis van Beukering kon opnieuw geen beroep doen op diverse potentiële basisspelers, inclusief aanvoerder Jaël Krosse, maar dit elftal bleek voor de opponent een forse maat te groot.

In de strijd in de onderste regionen van de ranglijst mochten beide ploegen niet verliezen en dat was te merken aan het spel. Spektakel bleef lang uit. Het spel speelde zich vaak af op het middenveld. In de eerste fase van het duel kreeg Fortuna-spits Ferry Heijnis enkele kansjes. Een schot van zijn collega Milan Klopper belandde op de paal naast Stan ten Vaarwerk, die opnieuw in het doel stond als vervanger van Marco Olthuis. Even daarvoor werd een gevaarlijke vrije trap van Roy Bouwman moeizaam verwerkt door Fortuna-doelman Rik Remmerswaal. De ruststand was 0-0.

Na een kwartier in de tweede helft benutte Roy een strafschop, die was gegeven voor een handsbal. In de volgende tien minuten scoorde Silvolde nog twee keer. Respectievelijk door Roel Gebbinck en Kelvin Meijer, die in het veld was gekomen voor Jorik te Kaat. De frustratie bij de Fortunezen was blijkbaar groot en spits Ferry Heijnis ontving een rode kaart. Even later bepaalde Kelvin Meijer de eindstand op 0-4. Door de overwinning is Silvolde flink gestegen op de ranglijst en bezet nu de negende plaats.

Opstelling:
Stan ten Vaarwerk, Alexander Tempels, Gijs Hakvoort, Pim Olthuis, Mike van Aken, Roel Gebbinck (75'Chiel Terhorst), Ischa Krosse (82'Joris Bieleveldt), Roy Bouwman, Rick Bouwmeister, Evert Römer en Jorik te Kaat (55'Kelvin Meijer).

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje naar de redactie)
Klik hier voor meer foto's