Vandaag opnieuw een wedstrijd waarin de punten om uit de onderste regionen te komen zeer belangrijk zijn. Tegenstander was De Bataven uit Gendt dat ook de punten keihard nodig heeft dus een wedstrijd waarin veel op het spel stond. Dennis van Beukering moest het nog steeds stellen zonder Marco Olthuis, Wouter Ebbers, Maarten Cohen en de bijna herstelde Wesley Althoff. Daar tegenover stond de terugkeer van Pim Olthuis en Roy Bouwman.

De eerste tien minuten gebeurde er niet veel op sportpark De Munsterman. De bezoekers hadden wel het beste van het spel maar verder dan een serie hoekschoppen kwamen zij ook niet. In de tiende minuut werd Silvolde voor het eerst gevaarlijk na een vloeiende aanval over diverse schijven. Uiteindelijk kwam de bal via Roel Gebbinck bij Rick Bouwmeister maar hij kopte net over het doel van keeper Jeroen Wels. Silvolde begon wat meer grip te krijgen op de wedstrijd en werd in de dertiende minuut opnieuw gevaarlijk toen Kelvin Meijer met een mooie volley een afgeslagen hoekschop tot doelpunt wilde omzetten. Helaas voor hem ging de bal net naast. Drie minuten later was het wel raak voor de thuisploeg. Kelvin Meijer werd op links aangespeeld en met een fantastische pass zette hij Rick Bouwmeister vrij die ongehinderd op het doel af kon gaan en beheerst scoorde: 1-0. Op dat moment zeker een verdiende voorsprong. De zwartwitten wilden doordrukken en in de 19de minuut zorgde een splijtende combinatie tussen Rick Bouwmeister en Kelvin Meijer voor een mooie kans maar Kelvin schoot hard over.

Daarna zakte het spelpeil van beide teams naar een bedenkelijk niveau en werden er veel fouten over en weer gemaakt. In de 26ste minuut leek De Bataven te gaan profiteren van een foutje van Mike van Aken maar Daan Basten wist zich geen raad met de geboden kans. Vlak voordat er een half uur gespeeld was kreeg Evert Römer uit een verre inworp van Mike van Aken een mogelijkheid maar ook hij schoot hard over. Roel Gebbinck leek de 2-0 te gaan maken maar hij schoot tegen doelman Wels op. Vlak voor het rustsignaal legde Rick Bouwmeister de bal nog een keer goed af op Evert Römer maar opnieuw stond doelman Wels succes in de weg waardoor de stand 1-0 bleef.

IMG_0018
    IMG_0017

De tweede helft was van weerszijden niet echt goed. Veel slordige passes en lange halen snel thuis en dat is voor de toeschouwer niet echt aantrekkelijk. Er werden nauwelijks kansen gecreëerd en als het al een keer gevaarlijk werd wisten beide teams er geen goed vervolg aan te geven. Beide trainers probeerden met wissels het spel weer op de wagen te krijgen. Bij Silvolde kwamen achtereenvolgens Jorik te Kaat voor de licht geblesseerde Rick Bouwmeister en werd Kelvin Meijer vervangen door Roy Bouwman. Deze wissels leverden niet het gewenste resultaat hoewel Jorik te Kaat nog een keer strandde op doelman Wels. In de slotfase werd er door trainer Van Beukering nog een laatste wissel toegepast en kwam Chiel Terhorst voor aanvoerder Jaël Krosse om de verdediging wat te versterken en toch de drie punten in Silvolde te houden. Bijna ging dit nog mis toen Tim Waterink in de 92ste minuut een venijnig schot loste maar doelman Stan ten Vaarwerk met een prima redding de overwinning veilig stelde 1-0.

IMG_0041

Door deze overwinning steeg Silvolde enkele plaatsen op de ranglijst maar blijft het ongemeen spannend in de onderste regionen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Fortuna Wormerveer op het programma. Vorige week wist Silvolde de punten in de allerlaatste seconde veilig te stellen en zal dus kunnen rekenen op een zeer getergde tegenstander. De wedstrijd op sportpark Wateringcomplex begint om 14.00 uur.

Opstelling Silvolde: Stan ten Vaarwerk; Alex Tempels; Gijs Hakvoort; Pim Olthuis; Mike van Aken; Jaël Krosse (Chiel Terhorst 89’); Kelvin Meijer (Roy Bouwman 77’); Ischa Krosse; Roel Gebbinck; Evert Römer; Rick Bouwmeister (Jorik te Kaat 62’)

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje aan de redactie)

Klik hier voor meer foto's