b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Zondag is Fortuna Wormerveer opnieuw de tegenstander. Deze keer in Wormerveer. Veertien dagen geleden werd het in Silvolde 1-0. Rick Bouwmeister scoorde in blessuretijd de winnende treffer. Fortuna verloor vorige week met 4-1 van concurrent Achilles 1894. Het is druk onderaan de ranglijst in hoofdklasse A. De Fortunezen staan één plaats onder Silvolde met een punt minder en een wedstrijd meer. Achilles 1894, dat net onder Fortuna bivakkeert, verdwijnt na dit seizoen sowieso uit de hoofdklasse. Vanwege financiële problemen heeft de club uit Assen besloten volgend seizoen te stoppen met het prestatieteam op zondag, maar speelt het seizoen wel uit.

SV Fortuna Wormerveer heeft een badminton-, tennis- en voetbalafdeling. De voetballers promoveerden vorig seizoen naar de hoofdklasse. Hoofdtrainer Martin de Groot vertrekt na dit seizoen bij de Fortunezen. Zijn opvolger heet Juan Fernandez Coto. Het dorp Wormerveer is een deel van de gemeente Zaanstad in de provincie Noord-Holland en ligt zo’n 150 kilometer van Silvolde verwijderd. Wormerveer is de bakermat van de chocoladehagelslag.

Vanwege lichamelijk ongemak doen bij Silvolde zeker niet mee: Marco Olthuis, Lucas ter Maat, Wouter Ebbers en Maarten Cohen. Terug bij de wedstrijdselectie is Wesley Althoff.
Wij feliciteren aanvoerder Jaël Krosse met de geboorte van Lexi. Of de kersverse vader tussen het luiers verschonen door kan meespelen is de vraag.