Na de zure nederlaag vorige week in en tegen Hoogland stond vandaag alweer een belangrijke wedstrijd op de rol thuis tegen Fortuna Wormerveer. Trainer Dennis van Beukering miste weer een hele rits spelers nl Marco Olthuis (hersenschudding), Roy Bouwman (pols in het gips), Wouter Ebbers (blessure), Pim Olthuis (schorsing) en de lang geblesseerde Wesley Althoff. Er moest dus opnieuw geïmproviseerd worden om uiteindelijk toch met de drie punten van het veld te gaan.

De wedstrijd begon met twee gelijkwaardige ploegen zonder dat er sprake was van spannende momenten voor de doelen. Het duurde tot de 17de minuut voordat er wat gebeurde. Kelvin Meijer stuurde met een splijtende pass Rick Bouwmeister weg die recht op het doel afging. Zijn schot strandde echter op keeper Gennaro Liklikwatil van Fortuna. Het publiek zag twee hardwerkende teams die niet voor elkaar onder deden maar van echt hoogstaand voetbal was geen sprake. Op slag van rust werd het toch nog even spannend toen uit een hoekschop de bal tegen de paal werd gekopt maar doelman Stan ten Vaarwerk had geen moeite de rebound onder controle te krijgen. De ruststand bleef daardoor 0-0.

In de tweede helft ging Silvolde voortvarend van start en kreeg in de 47ste minuut een hele grote kans toen Kelvin Meijer met een schitterende pass Evert Römer bereikte. De spits had echter geen geluk want zijn inzet werd goed gekeerd door doelman Liklikwatil van Fortuna. Silvolde creëerde een licht veldoverwicht en kreeg in de 55ste minuut opnieuw een kansje. Een verre inworp van Mike van Aken kwam bij Kelvin Meijer die de bal doorgaf aan Rick Bouwmeister. De inzet van Bouwmeister ging net over het doel. Fortuna kreeg eigenlijk alleen maar kansjes wanneer er slordigheden in de Silvoldse defensie kwamen.

IMG_0010
    IMG_0030

Silvolde ging wisselen en in de 72ste minuut kwam Jorik te Kaat voor Evert Römer en drie munten later kwam Chiel Terhorst voor Ischa Krosse in het veld. Silvolde bleef iets beter maar moest zeker oppassen voor de tegenstoten van Fortuna. In de slotfase werd Silvolde nog eens gevaarlijk na opnieuw een verre inworp van Mike van Aken. Jaël Krosse liet de bal slim lopen voor Rick Bouwmeister maar zijn schot verdween voorlangs. Iedereen leek er vrede mee te hebben dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen maar in de 88ste minuut kreeg Fortuna de kans op de volle winst. Na een goede aanval over links kreeg Ferry Heijnis een dot van een kans maar hij schoot de bal op de vuisten van doelman Stan ten Vaarwerk. In de blessuretijd kwam de bal bij Chiel Terhorst die Rick Bouwmeister bediende en snel wegdraaide bij zijn tegenstander. Met een geplaatste schuiver scoorde hij in de 92ste minuut de verlossende treffer voor Silvolde. Fortuna ging in de resterende tijd nog vol voor de gelijkmaker maker maar bij een laatste uitbraak kreeg Silvolde zowaar nog een grote kans. Uiteindelijk mikte Jaël Krosse nog maar weer eens op de doelman van Fortuna waardoor de einstand 1-0 op het scorebord bleef staan.

IMG_0085

Door deze overwinning blijft Silvolde op een vervelende 13e plaats staan maar werd het gat met de concurrenten wel kleiner gemaakt. Volgende week komt De Bataven uit Gendt op bezoek dat een plaats onder Silvolde staat. Opnieuw een zeer belangrijke wedstrijd dus voor de zwart witten. Maar eerst wordt er dinsdag 2 april nog voor de beker gespeeld tegen Vroomshoopse Boys dat uitkomt in de 2e klasse H zaterdag. Bij winst plaatst Silvolde zich voor de halve finale. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur in Vroomshoop.

Opstelling Silvolde: Stan ten Vaarwerk; Lucas ter Maat; Ischa Krosse (Chiel Terhorst 75’); Gijs Hakvoort; Mike van Aken; Roel Gebbinck; Alexander Tempels; Kelvin Meijer; Jaël Krosse; Evert Römer (Jorik te Kaat 72’); Rick Bouwmeister

Klik voor meer foto's

Klik op het fotograaf-icoontje rechts van deze pagina (mocht u ongewenst op één van de foto's staan stuur dan een berichtje aan de redactie)

Klik hier voor meer foto's