b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Er zijn veel clubs met de naam Fortuna. Ze zijn genoemd naar een Griekse godin uit de oudheid, van het toeval of van het lot, van het geluk en van het ongeluk. In het Nederlands ook wel aangeduid als Vrouwe Fortuna.

Zondag komt Fortuna Wormerveer naar Silvolde. Het dorp maakt deel uit van de gemeente Zaanstad in Noord-Holland. Het heeft tweemaal zoveel inwoners als Silvolde. SV Fortuna Wormerveer is één van de drie voetbalverenigingen in Wormerveer. De Fortunezen werden vorig seizoen kampioen in de eerste klasse en promoveerden dus naar de hoofdklasse. Vorige week verloren de Wormerveerders de thuiswedstrijd tegen Hollandia met 0-3. Naast drie treffers incasseerde het team van trainer Martin de Groot ook nog een rode kaart. Het team staat twee plaatsen boven Silvolde met vijf punten meer.  Deze wedstrijd werd in december afgelast. Over 14 dagen spelen we in Wormerveer.

In deze fase van de competitie en plaats op de ranglijst is elke wedstrijd van groot belang voor handhaving. Helaas hebben we te maken met een herhaling van zetten. Ook voor deze pot missen we weer een aantal spelers, zoals dit seizoen gebruikelijk. Geblesseerd zijn: Wouter Ebbers (sinds vorige week een enkelblessure), Roy Bouwman (hand in het gips), Wesley Althoff (enkelblessure) en Marco Olthuis (naweeën hersenschudding). Geschorst is Pim Olthuis.

Zondag vanaf 14.00 uur Silvolde tegen Fortuna Wormerveer op sportpark De Munsterman. Steun onze jongens! Komt dat zien!