b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Zondag gaat Silvolde 1 voor een uitwedstrijd weer naar Meppel. Deze keer is MSC/Amslod de tegenstander. Vorig seizoen was dit de laatste wedstrijd in de reguliere competitie. In Meppel eindigde het duel toen in 1-1. Voor Silvolde scoorde Roy Bouwman uit een strafschop en Silvolde en ging de nacompetitie in. MSC maakt reclame voor Amslod elektrische fietsen in het zwartwit gestreept met zwarte broek. Vorige week speelden de Meppelers ook thuis en werd het 3-0 tegen het Groningse Be Quick 1887. Zij zijn daardoor gestegen naar de zesde plaats op de ranglijst met 29 punten uit 19 wedstrijden.

Veel plaatsen hebben een slogan laten bedenken om zich te promoten. Zo kennen wij ‘Er gaat niets boven Groningen’ en ‘Nou ja Silvolde’. Meppel heeft ook zo’n kreet bedacht, namelijk: ‘Meppel Diep Geluk’. In Meppel is een blik- en een drukkerijmuseum. De kroegen heten stadscafé Oasis en Murphy’s pub.

Na de eclatante zege op Achilles 1894 heeft Silvolde op de ranglijst weer wat lucht gekregen, maar kortademig is het zeker nog. Dinsdag speelden de Silvoldenaren een prima bekerwedstrijd in Vriezenveen tegen DETO Twenterand en wonnen met 0-2. Doelpuntenmakers Jaël Krosse en Rick Bouwmeister. In de ziekenboeg is er weinig veranderd. Evert Römer met een enkelblessure en Wesley Althoff met kraakbeenleed trainen ook nog steeds niet. Ischa Krosse heeft (niet voor het eerst) een hamstringblessure.

De wedstrijd begint om 14.00 uur op sportpark Ezinge, Ezingerweg in Meppel.