b_300_0_16777215_00_images_stories__images_498x332_headlines_voorbeschouwing_voorbeschouwing.jpg

Silvolde 1 begint de tweede helft van de competitie met een thuiswedstrijd tegen vv Hoogeveen. De Drentse promovendus doet het uitstekend en stond de eerste maanden van het seizoen aan de kop van de ranglijst. Het resulteerde in winst van de eerste periode. Inmiddels is het team voorbij gestreefd door SDO en RKZVC, maar staat nog steeds op een uitstekende derde plaats. Silvolde toog aan het begin van het seizoen naar Hoogeveen en kwam terug met een 2-1 nederlaag. Rick Bouwmeister scoorde vroeg in de wedstrijd 0-1, maar het werd al snel gelijk en vervolgens bepaalde Hoogeveen via een penalty de eindstand. In de laatste wedstrijd vóór de winterpauze verloor Hoogeveen de uitwedstrijd in Bussum tegen koploper SDO in blessuretijd met 4-3. Hoogevener Thomas Reinders moest met twee keer geel het veld verlaten.

Silvolde 1 heeft de winterstop gebruikt voor een trainingskamp in Malaga en voor enkele oefenwedstrijden. De wedstrijd tegen Jong De Graafschap kon helaas niet doorgaan, maar tegen tweedeklasser VIOD werd het een 3-0 overwinning. Afgelopen dinsdag werd nog van csv Apeldoorn, dat in zaterdag hoofdklasse B uitkomt, in Apeldoorn met 0-1 gewonnen. Een goede generale, die hopelijk komende zondag op De Munsterman net zo’n positief vervolg krijgt.

In de selectie ontbreekt spits Evert Römer, die in de oefenwedstrijd tegen VIOD een enkelblessure opliep. In de wedstrijdselectie zit wel Jorik te Kaat. Vorig jaar berichtten wij dat hij waarschijnlijk wel geopereerd zou moeten. Nou, in de winterstop heeft een wonderbaarlijke genezing plaatsgevonden.

Zondag vanaf 14.00 uur: Silvolde - Hoogeveen. Komt dat zien!